Zhrzení ruští turisté se snaží utíkat z Krymu,. Jde to špatně

17. 7. 2023

čas čtení 2 minuty
Co předpokládali, když si vyjeli na dovolenou na Krym uprostřed války?

Podle Google maps je dopravní zácpa Rusů prchajících z Krymu už dlouhá 25 km.


Ruské turistické  sociální sítě jsou plné panikařících Rusů, kteří nedostali vytouženou dovolenou
Některé z jejich příspěvků jsem přeložil níže, píše Andrej Geraščenko.

"Důležitá informace pro ty, kteří se chystají dostat z Krymu pozemní cestou. Nejdůležitější je zásobit se potřebným množstvím vody. Místní "podnikatelé" se rozhodli využít situace a ve snaze se obohatit zvýšili cenu 8-10krát!"

 

"Být na území Krymu stáhnout offline mapy, na území Chersonské, Záporožské, Doněcké oblasti, můžete používat mobilní komunikaci pouze v případě, že máte SIM-kartu Phoenix, ale existuje možnost koupit ji přímo ve frontě před kontrolním stanovištěm, tam je prodávají za 2000 rublů (500 Kč).

Mizerná je také situace s toaletami, bezplatné toalety na benzinových pumpách byly uzavřeny, zdůvodňují to tím, že nápor lidí je příliš velký, můžete se domluvit na 500 rublech (120 Kč) za vstup na záchod, pro děti, těhotné ženy, invalidy a účastníky SMO je cena 400 rublů (100 Kč)".

"Na hranicích je možné se setkat s celníky. Tankovali jsme u poslední čerpací stanice Lukoil, ale nejsou tam záchody. V opačném směru, na Rostov, jsou velké zácpy. Na kontrolním stanovišti se kontrolovaly doklady, pasy a rodný list dítěte. Na celnici je toaleta a spousta pěších lidí s kufry, jejich zavazadla se tam kontrolují jako na letišti. U těch, kteří mají auta, jen doklady."

"Proč neřekli, že zaručují bezpečnost na pozemní cestě na Krym, když nedokážou ochránit Krymský most a jezdí se tam s padesátiprocentní bezpečností?"

"Ano, Megaphone [poskytovatel mobilních služeb] je úplně mrtvý, nic nefunguje."

"Zrovna včera jsem si říkal, jaký by měl být člověk blbec, kdyby teď jel na dovolenou na Krym.
No, teď si na tu dovolenou určitě vzpomenou, až pojedou domů přes frontu.
Narušují logistiku naší armády dopravními zácpami, buzeranti pitomí." 

"Jedna věc mě štve, že po první době se příslušné orgány zapřísahaly, že se obyčejní lidé nemají čeho bát, že teď bojoví delfíni, medúzy, krevety a plankton hlídají most 50 hodin denně. Do pr**le, jak se to mohlo stát? !!!!!! Zase to podělali? !!!!!!!!"

"Jsou na nových územích podél silnice benzinové pumpy?" "Ne.

"Jistě.

I bandité, nejen čerpací stanice".

1
Vytisknout
5960

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2023