Nezávisle závislé sny

17. 1. 2012 / Štěpán Kotrba

čas čtení 13 minut

Nezávislé iniciativy vydávají snad každý den jedno nezávislé prohlášení. Každý má pocit, že si musí založit svoji iniciativu a vydat nějaké svoje prohlášení. Nejlépe pak takové, které odsoudí současnou politiku a vládu a vyzve k předčasným volbám

Pak se dočteme, že je nutno připravovat revoluci, že z propočtu vládních reforem vychází jediné - generální stávka. Jen počet účastníků té kýžené generální stávky se nějak pořád nedaří nejen dopočítat, ale i obsadit konkrétními rozhořčenými. Okupovat Malou stranu jako Wall Street nejde nikdo. Čteme o tisíci radách, ze kterých také vychází generální stávka jako jediné řešení. Jiní vyzývají tu z Holešova, tu zas odjinud.... Další zase chtějí porazit vládu otevřenou diskusí a mobilizací veřejnosti, která vyústí do formulace alternativ. Ale pro koho?

OTEVŘENÝ DOPIS BOHUSLAVU SOBOTKOVI:

Jde mi o volbu prezidenta

16. 1. 2012 / Marek Řezanka

čas čtení 8 minut

Pane Bohuslave Sobotko,

hned na začátku se chci omluvit, že se na Vás neobracím mezi čtyřma očima, ale takto veřejně. Činím tak z jediného důvodu. Věřím totiž, že následující řádky nepíši pouze za sebe. Nehodlám zde uveřejnit nic, co by nemohl číst kdokoli kromě Vás, a naopak bych uvítal, kdybyste svou odpověď na následující řádky neadresoval pouze mě, ale všem, kdo mají podobný názor a shodné obavy.

Piráti se připojují k internetové stávce proti cenzuře

17. 1. 2012

čas čtení < 1 minuta

tisková zpráva

V reakci na zákony, které v současné době projednává americký kongres, ve středu 18.1. proběhne globální stávka Internetu [1]. Tisíce webů budou na protest proti SOPA (Stop Online Piracy Act) [2] a PIPA (Protect "Intellectual Property" Act) [3] mimo provoz. Do protestu se zapojí Wikipedia, internetoví giganti Reddit, Mozilla i Pirátské strany na celém světě.

Podrobnosti ZDE

Tisk a televize informace o petičním slyšení potlačily

16. 1. 2012

čas čtení < 1 minuta



Vážený pane šéfredaktore,

Byl jsem požádán abych Vám poslal vystoupení mluvčí SPaS a AZ doc.Ilony Švihlíkové, mluvčího Evropské levicové platformy ČSSD MUDr I.Davida a moje na veřejném petičním slyšení v PS dne 12.ledna. Navíc ještě přikládám odkaz na videový záznam na vystoupení Ilony Švihlíkové a ostatních z nás. Přestože bylo přítomno několik novinářů a i ČT, tak informace o tomto slyšení vyšla jen v Haló novinách, píše Jan Kavan.

K petici za nové volby 12. 1. 2012

17. 1. 2012 / Ivan David

čas čtení 6 minut

Předneseno v Poslanecké sněmovně dne 12.1. 2012. Česká televize ani český denní tisk s výjimkou Haló novin o vystoupení neinformovaly, ač reportéři byli přítomni. Proč ne?

Vážená paní předsedkyně, Vážení přítomní,

před přerušením tohoto projednávání petice za nové volby jsem se nedostal ke slovu, pouze jsem stačil poznamenat, že mi nepřítomnost ministrů nevadí.

Ministři této vlády jsou zvlášť otrlí, jinak by v této vládě nemohli být, takže je jakákoliv naše argumentace je nemůže o čemkoli přesvědčit.

Více než dvanáct tisíc podpisů pod peticí a ještě zřetelněji průzkumy veřejného mínění vyjadřují obraz této vlády v očích veřejnosti.

K zahraniční politice vlády

17. 1. 2012 / Jan Kavan

čas čtení 6 minut

Veřejné slyšení v petičním výboru PS PČR dne 12.ledna 2012

Naší hlavní výhradou proti současné zahraniční politice vlády je skutečnost, že není vyvážená. V duchu dřívějšího bipolárního světa se zcela upnula na neustálé posilování našich transatlantických vztahů s USA. Je samozřejmě důležité podporovat přátelské vztahy se Spojenými státy, ale je kontraproduktivní pokud vláda ve své Koncepci zahraniční politiky lituje, že význam střední a východní Evropy v americké zahraniční politice opadl. Vypadá to, že vláda nepochopila, že pro administrativu prezidenta Baracka Obamy je pád komunismu nenávratnou minulostí, že je už zbytečné litovat, že u nás nebude třeba radarová základna. Musíme se odnaučit vzhlížet k té či oné velmoci jako jediné záruce bezpečnosti.

Zrušme celé zdravotnictví!

17. 1. 2012 / Michal Vimmer

čas čtení 2 minuty

Doktoři dělají v nemocnicích víc, než si TOP Starostové myslí: čumí na telku, pijí korupční alkohol, baští bonboniéry, četují, spí, nebo z dlouhé chvíle souloží se sestrami a Heger už se na to nemůže dívat: nejmíň 1000 se jich tam válí navíc. Víc než si myslíte!

Odstupte!

17. 1. 2012 / Ilona Švihlíková

čas čtení 2 minuty

Vážené dámy, vážení pánové,

Hovořím zde za občanskou iniciativu Alternativa Zdola a obracím se se svou interpelací na ministra financí Ing. Miroslava Kalouska.

Vážený pane ministře,

Sestavování rozpočtu a vůbec úvahy o "odpovědném hospodaření" českého státu pod Vaším vedením dlouhodobě trpí řadou zásadních chyb -- tak zásadních, až se nutně musí vkrádat myšlenka, že jde o záměr, nikoliv o odbornou neznalost.

Vaším hlavním cílem v bývalé vládě bylo ukázat, jak báječně fungují reformy. Stačí vzpomenout na vskutku rekordní rok 2008, kdy se Vaše Ministerstvo financí "spletlo" v odhadu ekonomického růstu o devět(!) procentních bodů, což nemá obdoby nikde na světě. Již tehdy bylo jasné, že k vyrovnanému rozpočtu se v českých podmínkách NELZE proškrtat, a tak se uměle nadhodnocoval růst, "aby to tak nějak vyšlo."

Od nynějška půjde v Evropě vše čím dál hůř

17. 1. 2012

čas čtení 3 minuty

Noční můra pro Francii, Itálii a Španělsko. Dar z nebes pro krajně pravicové nacionalistické strany po celé Evropě. V důsledku degradace z pátku třináctého se všechno velmi zkomplikuje. Pomalá vlaková havárie ekonomické a měnové unie náhle nabrala na rychlosti. Okamžik, kdy koleje prasknou a vagóny padají do strže, nebude příliš daleko.

Nad jednou poznámkou Golo Manna

17. 1. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Golo Mann ve svých Dějinách Německa 1919-1945 v jedné z reflexivních pasáží poznamenává, že nástup Hitlera k moci vlastně vůbec nebyl nutný. Argumentuje například, že řada ekonomických opatření směřujících ke zvýšení zaměstnanosti, jež zavedla NSDAP, vůbec nebyla "nacistických" - a proto je docela dobře mohly aplikovat už úřady Výmarské republiky. Leč nestalo se tak. Její představitelé žijící v zajetí zavedených ideologií své doby prostě věděli, že se nedá nic dělat, že lidé další zbídačování (následující po kruté poválečné bídě) musejí vydržet, a basta. Kupodivu to lidé nevydrželi - a naopak přivedli k moci démonickou postavu, která, než se vrhla do války, se stala populární tím, že do Německa vrátila zaměstnanost a relativní prosperitu...

Liverpool: Třetina domácností je nezaměstnaná

17. 1. 2012

čas čtení 3 minuty

Třetina domácností v Liverpoolu je nyní plně nezaměstnaná. Někteří nezaměstnaní přežívají za méně než 600 Kč týdně.

Thomas Bebb se vyklání z okna svého obýváku a počítá, kolik jeho sousedů má zaměstnání. V činžáku, kde bydlí dvanáct partají, jsou to dva lidé: jeden lešenář a jedna zdravotní sestra. Přemýšlí, jestli ve dvou činžácích naproti je někdo, kdo má zaměstnání. Nikdo ho nenapadá.

Rektoři britských univerzit si zvýšili platy v průměru o 25 000 Kč měsíčně

17. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Průměrný plat rektora britské elitní univerzity je nyní více než 333 000 liber ročně, tedy více než 830 000 Kč měsíčně.

Analýza platu rektorů 13 nejvýznamnějších britských univerzit vyvolala požadavky veřejnosti, aby premiér Cameron, který se chystá omezit platy generálních ředitelů bank i podniků, zahrnul do svých opatření i rektory univerzit.

Třináct veršů na téma Jana Hanče

17. 1. 2012 / Jan Stanislav

čas čtení < 1 minuta


zatím vůbec žádná chuť
na vztah s ušlechtilou dívenkou
čistou duší
třpytivou jak stříbřité vyhlazené oblázky


jako by se všude kolem mezilidské vztahy rozpadaly
ještě než stihly vběhnout do první zatáčky

a přitom vše začíná tak krásně:
chlapec sedí v kavárně a je lehce nadržený
slečna mazaná si dává do nosu
za jeho prachy
načež nestranný pozorovatel si řekne:
"To šoustání tě ale přijde draho!"

Z nejnovějšího čísla časopisu Psí víno

Násilí v Bukurešti pocházelo od fanoušků fotbalového klubu

17. 1. 2012

čas čtení < 1 minuta

Chtěl jsem Vás jen upozornit na nepřesnost v článku "V Rumusku se konají násilné protesty proti vládním škrtům"; text navozuje dojem, že projevy násilí vzešly z řad protivládních demonstrantů, avšak ve skutečnosti byli jejich iniciátory fanoušci místního fotbalového klubu, jak ostatně citovaný článek ve Washington Post take zmiňuje, píše Václav Štětka. Domnívám se, že to je z hlediska interpretace víkendových událostí významný rozdíl, jakkoli na samotném faktu, že jde o největší protirežimní demonstrace od hornických protestů v březnu 1999, to jistě nic nemění. Pro lepší orientaci a videa ze sobotní a nedělní noci doporučuji server hotnews.ro, jedno z mála hodnověrných zpravodajských médií v Rumunsku.

Irácké úřady začaly zatýkat zahraniční kontraktory

16. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Irácké úřady zadržely v minulých týdnech několik set zahraničních kontraktorů, včetně mnoha Američanů pracujících pro velvyslanectví v Baghdádu. Jde o první významnou známku toho, že vláda prosazuje svou suverenitu, po odchodu významných amerických jednotek ze země.

FINANČNÍ PŘÍSPĚVKY BRITSKÝM LISTŮM MOBILEM

Hodně klesající tendence

2. 4. 2012

čas čtení < 1 minuta

V červnu 2011 jsme zprovoznili pro vaše pohodlí možnost přispívat na provoz Britských listů dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilního telefonu. Informace o tom, jak to dělat, jsou ZDE. Zároveň je samozřejmě možné přispět finančně na provoz BL na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Zdá se však, že možnosti a ochota čtenářů finančně přispívat na provoz deníku, který každodenně čtou (čtenářů je měsíčně cca 350 000) prokazuje silně klesající tendenci. Jenže provoz listu z něčeho uhradit musíme. Nepodporují nás ani velcí kapitalisté, ani velcí antikapitalisté. Nezávislost a existenci si uchováme pouze, pokud si udržíme podporu čtenářské obce.

Otevřený dopis Českého helsinského výboru ministru vnitra:

"Vyšetřete systémové selhávání policejních struktur"

16. 1. 2012

čas čtení 4 minuty

Jan Kubice
ministr vnitra

V Praze 16. ledna. 2012
Vážený pane ministře,

dne 12. 1. 2012 publikoval server iDNES.cz článek, podle něhož byly 13. prosince minulého roku slyšet v policejní budově krajského ředitelství v Brně velmi hlasité vulgární nadávky a rány páskem, doprovázené verbálním nátlakem. Podle vyjádření náměstka jihomoravského policejního ředitele Libora Kachlíka "nešlo o ostrou akci, ale o předem ohlášené cvičení jiných složek policie, které si od nás zapůjčily speciální výslechovou místnost." S tímto vysvětlením se měla prý spokojit i policejní inspekce, která případ prošetřovala po upozornění řadových policistů. "Ačkoliv to tak z pohledu svědků této události nevypadá, k žádnému nezákonnému jednání nedošlo," sdělila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

V Rumusku se konají násilné protesty proti vládním škrtům

16. 1. 2012

čas čtení 3 minuty

Rumunská vláda v neděli večer svolala mimořádnou schůzi, na níž se jednalo o násilných protestech, které pokračují neztečenou měrou. Demonstranti protestují proti vládním škrtům. Házeli kamením a Molotovovými koktejly na policii. Nejméně 13 osob bylo zraněno.

Více než 1000 demonstrantů se v Bukurešti střetlo s policií, která použila proti demonstrantům slzného plynu a světlic. Demonstranti zablokovali hlavní ulici v Bukurešti. Jeden muž během chaosu byl na krátkou dobu podpálen. Ministr vnitra Traian Igas svolal mimořádnou schůzi.

2Bobule: Kdo je bohatý, je mafián, kdo je chlap, je nemožný

15. 1. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut

Pokračování filmu původního filmu Bobule (2007) z vinařského kraje na Jižní Moravě druhým dílem 2Bobule (2009, režie Vlad Lanné) bylo opět nezávaznou komedií pro letní pobavení diváků, podobně jako byl první díl. Protože komedie a zábava je na prvním místě, film obsahuje určité nedůslednosti a logické zkraty, protože autorům zjevně o logiku a o přesvědčivé vykreslení charakterů nešlo. Snímek je zajímavým materiálem ke studiu znovu a znovu potvrzovaných stereotypů o české společnosti, jak je opakovaně šíří český film.

Čína a Spojené státy: rivalové, nepřátelé, spolupracovníci?

16. 1. 2012 / Immanuel Wallerstein

čas čtení 8 minut

Vztahy mezi Čínou a Spojenými státy dělají velkou starost žvanivým třídám (blogerům, médiím, politikům, mezinárodním byrokratům). Analýzy je většinou pojímají jako vztah mezi upadající supervelmocí, Spojenými státy, a "emergentní zemí" na prudkém vzestupu, Čínou. V západním světě je tento vztah obvykle definován negativně, Čína se považuje za "hrozbu". Ale hrozbu pro koho a v jakém smyslu?

Mladý komunista -- lepší komunista?

16. 1. 2012

čas čtení 3 minuty

Když zemřel bývalý prezident Václav Havel, objevily se letáky s textem "Národe, oslavuj! Pryč se zrádci! Odešel zrádce, sluha USA a NATO! Havel není hrdina, Havel je zrádce!" Celkem mne to překvapilo, nicméně každý člověk může mít jiný názor. Po chvíli pátrání jsem zjistil, že autorem těchto materiálů je Svaz mladých komunistů Československa (SMKČ). Co jsem nalezl na jejich internetových stránkách, mne však již pořádně vyděsilo! píše Vladimír Pobucký

Distancuji se od SMKČ

17. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Musím reagovat na článek Vladimíra Pobuckého "Mladý komunista -- lepší komunista?", kde spojuje mladé komunisty se sektou zvanou SMKČ. Je mi 26 let, jsem mladý, jsem komunista, jsem členem strany KSČM, ale důrazně se distancuji od spolků, jako je SMKČ, a jim podobných, píše Ondřej Minks.

Tyto spolky mají minimální podporu z řad členů strany i z řad obyčejných lidí. Stačí se podívat na jejich různé demonstrace, setkání atp. Je to parta lidí, která se ráda zviditelňuje. Jejich počínání na veřejnosti mnoho příznivců straně nepřitáhne.

Nechápu tento spolek i z hlediska kritiky samotné strany KSČM. Stranu kritizují, velebí Štěpánovu KSČ a přitom pár z nich je přímo členy KSČM.

V KSČM vidí potenciál, tak se chopí příležitosti a za tuto stranu i kandidují, protože býti členy KSČ, tak by po nich na veřejnosti neštěkl ani pes. Je to parta duševně chorých stalinistických fanatiků, s kterými já a doufám většina členů KSČM nechce mít nic společného. Nespojujte proto mladé členy strany a sympatizanty KSČM se stalinistickými organizacemi.

Mezi tím, co Václav Havel říkal a co dělal, byl značný rozpor

16. 1. 2012 / Daniel Veselý

čas čtení 4 minuty

Původně jsem ani neměl v úmyslu na text pana Bačkovského reagovat, jelikož nebylo v podstatě na co, ale následující reakce mě přiměly k obecné odpovědi. Autor uvedl pár ofenzivních floskulí a žádný konkrétní argument či reakci. Samozřejmě, že je třeba, abychom vážili věrohodnost toho kterého zdroje, ale celkově se mi leitmotiv mého textu zdá celkem jasný. Myslím si, že se s ním dá normálně polemizovat.

Je nutné neustále kopat do Havlovy mrtvoly?

16. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Jedna věc je sedět za počítačem a rozumovat coby kdyby, nebo sedět v posluchárně a poslouchat tlachy profesora politologie, a něco jiného je opravdu politiku dělat. Je jasné, že Havla semlel mlýnek byrokracie, ať tak či tak, v rovině, ve které se teď nacházíme, v jakési pseude-demokracii, je holt nemožné opravdu uskutečňovat svoje vize. Havel byl dramatik, ale hlavně idealista. O svoje ideály však nikdy nepřišel. Na oficiální úrovni udělal co mohl, víc mu onen nastavený systém nedovolil. Chtěl bych vidět všechny ty remcaly, jak by svoje "lepší cíle" uskutečňovali.

Prostě a jednoduše, dokud nedojde k velmi radikální změně politického systému, a to celosvětově, těžko se budou idealisti typu Havel (ikdyž takový už se u nás těžko ukáže) opravdu moci zasadit o svoje ideály. Bohužel, i Havel musel hrát v rámci jakýchsi pravidel oné pseudo-demokracie, což se mu dozajista nelíbilo, ale na to, jaké měl spoluhráče a soupeře a na jak špinavém a nechutném musel hrát hřišti, dokázal až podivuhodný výkon.

Havel dokazuje sám, svými výroky, že byl v zahraniční politice zaujatý

16. 1. 2012 / Jiří Beránek

čas čtení 5 minut

Po zveřejnění článku Daniela Veselého "Odvrácená tvář Václava Havla" o zahraničně-politických aktivitách tohoto nedávno zesnulého státníka, bylo autorovi článku vytčeno, že mj. svá tvrzení opírá o tvrzení jiných, která však nevystavuje kritickému pohledu (souvislosti, postoje atp.) Autor údajně sbírá jen hlasy pro svůj závěr, který není výsledkem jeho analýzy, ale momentálního nápadu, či dlouhodobých iracionálních postojů.

TÉMA HAVEL:

Dluhy

16. 1. 2012 / Libor Prudký

čas čtení 10 minut

Památka Václava Havla je oslavována z nejrůznějších stran. Právem i přehnaně. Bezostyšně -- těmi, kteří mu nemohli přijít na jméno za jeho života -- i s obyčejným smutkem. Mezi tisíci lidmi, kteří vyšli do ulic v den jeho úmrtí bylo ticho, smutek a prostá lidská účast. A zamyšlení.

Myslí mi běžela řada otázek, nakonec převládla: Co Václavovi Havlovi dlužíme? A když jsem o tom přemítal dál, došel mě i její rub: co Václav Havel dluží nám?

Hej, kulturní elito

16. 1. 2012 / Petr Frish

čas čtení 1 minuta

Přestaňte už s tím Odcházením, a dejte na jeviště něco, co kouše. Jako třeba hru Slované, od Tondy Kushnera. Je to o posledních dnech Sovětského svazu, ale řeší to otázky stále živé, možná "věcně živé", jako je "Proč zlo vždy nakonec triumfuje?". Hra je to krátká, ale její podtitul: "úvahy o odvěkém problému ctnosti a štěstí' je závažný.

Velký pokrok pro ženy v Saúdské Arábii:

Možnost pracovat v obchodě s dámským prádlem

16. 1. 2012 / Miloš Kaláb

čas čtení 6 minut

Je to úžasné, že celkem jednoduché rozhodnutí krále rozjasní tváře jeho poddaných žen hned dvojím způsobem. Na příkaz saúdsko-arabského krále Abdullaha budou moci být v obchodech s dámským prádlem zaměstnány pouze a výhradně ženy. Je to tedy výhoda i pro zákaznice.

Hon na nábožného vraždícího psychopata a jeho dětskou armádu v džungli

16. 1. 2012 / Miloš Kaláb

čas čtení 7 minut

Duch svatý údajně přikázal Josephovi Konymu vraždit tak dlouho, dokud nevyčistí Ugandu. Vytvořil si z unášených dětí zabijáckou armádu Lord's Resistance Army, která už zajala celkem přes 65 tisíc dalších dětí. Její vražedná činnost vyhnala z domovů přes dva miliony obyvatel. Počet vrahů už byl snížen na pouhý tisíc, ale ten nadále vraždí. O tom se příliš nemluví nikde na světě.

Útok učitelky na inteligenci

16. 1. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 11 minut

Učil jsem na základní i střední škole (gymnáziu) a učím již několik let na univerzitě. Ale špatný obrázek o českém školství jsem si udělal už jako žák a student. Čím více jsem se sám vzdělával, tím méně jsem chápal omezený obzor většiny učitelů a tím více cítím potřebu zastat se kohokoli, koho chtějí vtěsnat do svých omezených svěracích kazajek. Živě před sebou vidím učitelské fifleny, jak hovoří (pokud vůbec aspoň znají to jméno) o Goethovi, a přitom netuší, že kdyby Goethe slyšel jejich kecy, hnal by je se sprostými slovy ze svého domu, ať se již nikdy nedotknou sluchu jeho obyvatel, a zejména dětí. To, že vzdělanost vyžaduje určitou duševní a duchovní kapacitu, je ostatně v českých zemích tabu. Za "vzdělané" a "vzdělavatelné" v mašinérii školství se považují "hodní", tedy konformní. Jeden musí být jako druhý a vždy podle úrovně těch nejprůměrnějších představ.

Zvláštní svět

16. 1. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Zaujala mne diskuse na Ihned.cz o tom, co vlastně znamená fakt, že investoři kupují německé státní dluhopisy se ztrátou, tedy s tím, že na koupi prodělají. Podle všeho se zdá, že si myslí, že prodělají méně, než kdyby peníze dali do bank nebo je investovali jinak, nebo je dokonce neinvestovali vůbec.

Něco podobného se už dříve stalo v Dánsku a ve Švýcarsku. Někteří to interpretují jako ztrátu důvěry v euro, posilování nerovnosti v EU ve prospěch Německa atd.

Problémem českých politiků je bezostyšnost

15. 1. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Nechci říci, že by v dnešních Otázkách V. Moravce mluvila Karolína Peake nějak úplně špatně, stejně tak se dal dobře poslouchat i Vojtěch Filip. Problém byl v tom, že oba mluvili o boji proti korupci a nikoli třeba o vaření guláše. Pan Filip totiž představuje stranu hesla "kdo nekrade, rozkrádá rodinu", stranu, která skrze jeho osobu kondoluje severokorejskému režimu srovnatelnému mírou teroru s nacistickým Německem (a píše, že Kim Čong il usiloval o "štěstí korejského lidu", zatímco v zemi lidé umírají na hladomor), a paní Peake je zase představitelkou strany obálkové demokracie, jejíž šedá eminence a šéf poslaneckého klubu v jedné osobě směřuje zřejmě po policejním vyšetřování k soudnímu procesu právě kvůli obvinění z uplácení poslaneckých kolegů.

K tomu: 1 660 000 odkazů, včetně videí, na hladomor v Severní Koreji ZDE

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za prosinec 2011

5. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

V prosinci 2011 přispělo finančně na Britské listy 253 osob bankovním příkazem celkovou částkou 92 904.72 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v říjnu 2011 částkou 13 487 Kč, příjem z reklamy byl 6000 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 31. 12. 2011 částku 132 801.51 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní

35151