"Telefonují vaší rodině, přitom vás bijí, aby z ní dostali peníze"

12. 9. 2019

čas čtení 1 minuta



Amnesty International: Tohle je chvíle, kdy se očekává, že budete do smrti vděční. Ale tato "záchrana" ve Středozemním moři není tím, jak vypadá. Zachránce se stal věznitelem. (Muž mlátí uprchlíka.) Tento libyjský záchranný člun se stal vězením. A bezpečnost není jejich prioritou.

Varování organizace Sea Watch: "Libyjské pobřežní stráži! Libyjské pobřežní stráži! Táhnete jednoho muže v moři! Zabíjíte ho!"

Během "záchranné operace" zaznamenané na tomto videu zahynulo až 50 lidí.

Tak jsme tu loď vystopovali - k italské vládě.

Která uzavřela s libyjskou vládou dohodu o uzavření námořní cesty do Evropy. Vedoucí evropští politikové to všichni schválili.

"Funguje to."

Na italské pláže připlouvá o 67 procent méně lidí.

Avšak migranti a uprchlíci jsou odváženi zpět do Libye, kde jsou v masovém měřítku vězněni, mučeni, a vydíráni pro peníze.

Tito vězni se stali zbožím.

"Byli mě gumovou hadicí, protože chtěli peníze, jinak mě nepustí. Oni zatelefonují [vaším mobilem] vašim příbuzným a bijí vás, aby vaše rodina poslala peníze."

EVROPSKÉ VLÁDY TOHLE VŠECHNO VĚDÍ

OSTATNÍ BY TO MĚLI VĚDĚT


Amnesty International



* * *


Z právě zveřejněné analýzy Amnesty International vyplývá, že rozbitá migrační strategie Evropské unie ohrožuje životy tisíců uprchlíků a migrantů tím, že předává pohraniční kontrolu libyjským úřadům a tím, že snížila hlídkování vlastního námořnictva.
 



0
Vytisknout
7520

Diskuse

Obsah vydání | 17. 9. 2019