Policie šetří v Českých drahách. Dojde na "Parlamentní listy"?

19. 6. 2013 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Policisté nyní prošetřují i hospodaření Českých drah, a to zřejmě především kvůli jejich investiční politice související s projektem OpenCard a Romanem Janouškem. V minulosti ovšem Česká televize zjistila, že některé aktivity spojené s prodejem inzerce zde slouží k dobývání renty z tohoto státního podniku, a to právě i firmami spojenými s kmotrem Janouškem. Společnost Grand Princ, do roku 2008 vydavatel titulu Parlamentní listy (jedná se o lobbistický časopis předstírající spojení se státní správou a původně také zneužívající státní znak, který často zveřejňuje texty velice problematických autorů ultrapravicového zaměření) zde působila prostřednictvím prodeje předražené inzerce v jí vydávaném časopise Pendolino i Parlamentních listech samotných - a Janoušek měl být angažován i v podezřele podhodnoceném prodeji společnosti Railreklam.

Ze společnosti Grand Princ přešli k nynějšímu vydavateli Jan Holoubek a Jiří Čermák, autoři projektu internetové verze a nyní majoritní vlastníci vydavatelské společnosti. Prostřednictvím mediálního podnikatele Michala Voráčka zde existuje vazba na Jaromíra Soukupa, který v ČR vlastní celou řadu mediálních titulů.

V současnosti patří Parlamentní listy spolu s deníkem Právo a několika málo dalšími do exkluzívního klubu "zemanovských" médií, s nimiž přednostně spolupracuje kancelář prezidenta.

0
Vytisknout
10470

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2013