Rusko: Ve Voroněžské oblasti byl kvůli útoku dronu na muniční sklad podruhé za dva týdny zaveden nouzový režim

8. 7. 2024

čas čtení 1 minuta
V noci na 7. července zaútočily ozbrojené síly Ukrajiny na muniční sklad ve Voroněžské oblasti. Podle gubernátora regionu Alexandra Guševa došlo k incidentu v okrese Podgorenskij.

Řekl, že síly protivzdušné obrany (protivzdušná obrana) "zničily několik dronů", ale trosky dopadly na muniční sklad, v důsledku čehož vypukl požár s následnou detonací "výbušných předmětů". Následně kvůli ní začala hořet přístavba nedalekého obytného domu.

Gusev ujišťuje, že nedošlo k žádným obětem. Úřady však vyhlásily výjimečný stav v hranicích obce Podgorenského okresu, kde k útoku došlo. Lidé začali být evakuováni do dočasných ubytovacích středisek. Guvernér neupřesnil jméno.

Podle telegramového kanálu Astra se sklad nachází ve vesnici Sergejevka. Ministerstvo obrany v ranní zprávě o útoku dronu na Voroněžskou oblast neinformovalo, hlásilo pouze jeden sestřelený dron nad Bělgorodskou oblastí.

Nouzový režim kvůli úderu ozbrojených sil Ukrajiny na muniční sklad u Voroněže se zavádí již podruhé za dva týdny. Předtím bylo takové rozhodnutí učiněno 25. června. Poté Gusev informoval o "detonaci nebezpečných předmětů" v Olchovovatském okrese. Hlavní zpravodajská správa (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny oznámila úspěšné zničení skladu polní munice ruské armády.

Astra napsala, že dva drony zasáhly území vojenského útvaru na ulici 50. výročí Komsomolu, vzplály dva sklady, kde bylo uskladněno více než 3000 granátů. Později Radio Liberty zveřejnilo satelitní snímek s následky útoku. Jsou na něm vidět nejméně dva požáry. Z údajů služby Wikimapia vyplývá, že sklad byl zřízen na území bývalého statku.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
1713

Diskuse

Obsah vydání | 11. 7. 2024