Babiš vlastně říká: "Nežerte Vodňanské kuře, je hnusné!" Část ODS mu to ale zjevně žere

Naprostá absence studu

8. 9. 2022 / Jiří Hlavenka

čas čtení 2 minuty
Vlastnost, která odlišuje Babiše zřejmě od všech inteligentních bytostí na této planetě je absolutní absence studu (Babiš nechal noviny vlastněné jeho rodinou spravovaným holdingem, MF Dnes a Lidové noviny, obalit do reklamy zpochybňující důvěryhodnost médií a propagující jeho propagandistický videokanál Čau, lidi, pozn. redakce). Tohle by totiž neudělal nikdo z nás, ani ten nejbezohlednější cynik - pohnojit svoji vlastní firmu na půdě této (své vlastní) firmy. Je to jako vyvěsit nad fabriku vyrábějící vodňanská kuřata velký nápis NEŽERTE VODŇANSKÉ KUŘE, JE HNUSNÉ. Každý z nás by se propadl hanbou, kdyby toto měl udělat své vlastní firmě, svým vlastním zaměstnancům. Babiš je v pohodě.

Tato absolutní absence studu dává dost velkou výhodu nad soupeři v byznysu i v politice. Je to zbraň, kterou vy nemáte a na kterou nemáte protizbraň. Je to Babišův HIMARS proti dělům politické konkurence.

Věcně to pak je čirý trumpismus: dobře si všímá bublajícího konfliktu ve společnosti a rozhodl se (resp. jeho spindoktoři), že je pro něj dobré to vyhrotit na maximum. Ví že se tu válí stovky tisíc bezprizorných hlasů, o které usilují zoufalecké partičky politického podsvětí a zkouší to na ně hrát. Trump ukázal, že to je možné.

-----------

Ona ta ODS je taky Dr. Jekyll a Mr. Hyde. Fajn lidi, moderně myslící, otevření, a potom skvadra s devadesátkovými kořeny, která umí dělat ty správné dealy a pro kterou jsou babišovci naprosto ideální ideální partner, protože též jako oni chápou politiku jako kšeft. Dohodnou se naprosto snadno a elegantně.
V Brně to vidíme úplně stejně, jen jména jsou jiná. Problém je že nikdo neví jestli má navrch Jekyll nad Hydem nebo naopak, protože ono se to tam docela střídá (autor komentuje fakt, že kandidát na primátora Prahy Svoboda považuje Babišova politického zaměstnance Nachera za "schopného").

0
Vytisknout
6407

Diskuse

Obsah vydání | 13. 9. 2022