Trump se dostal do konfliktu s Fox News ohledně svého nepravdivého tvrzení

18. 7. 2020

čas čtení 2 minuty

Donald Trump se dostal do konfliktu s moderátorem z Fox News, který během rozhovoru Trumpa upozornil, že jeho trzení, že Joe Biden chce odebrat financování policii, není pravdivé.

Trump se snažil své tvrzení dokázat a poslal asistenta pro výtisk Bidenovy politické charty, kterou Biden tento týden schválil s Berniem Sandersem a která byla zveřejněna tento týden. V dokumentu pak své tvrzení nenašel.


Byl to první nedělní rozhovor s Donaldem Trumpem za dobu delší než rok. Má se vysílat zítra.

Ve zveřejněné ukázce se ptá moderátor Chrise Wallace, proč dochází v tolika amerických městech k nárůstu incidentů střelby. Trump odpovídá, že jsou to demokraty ovládaná města, že jsou "spravována levicově, jsou spravována blbě". Pak prohlásil, nepravdivě, o Bidenovi, že "Je to protože oni chtějí odebrat financování policii, a Biden chce odebrat financování policii."

"Ne, pane prezidente, nechce," odpověděl moderátor Chris Wallace.

Trump tvrdil, že ano, nesprávně prohlašoval, že platforma jednoty, kterou schválil Sanders, podporuje požadavky na definancování policie.

Biden opakovaně zdůrazňuje, že tyto požadavky nepodporuje a namísto toho podporuje reformu policie.

Wallace se to pokusil vysvětlit, ale Trump reagoval tím, že poslal asistenta pro ten dokument.

V tom dokumentu pak Trump nalezl mnoho věcí, s nimiž nesouhlasí, nikoliv však tvrzení, že by Biden chtěl odebrat policii finance.

Tyto Trumpovy pokusy vykreslit Bidena jako extremního levičáka zdá se nefungují: z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že američtí voliči považují Bidena za umírněnějšího než Trumpa.

Trump tento týden propustil šéfa své předvolební kampaně Brada Parscaleho. Reportér Guardianu David Smith argumentuje, že to znamená, že Trump ví, že prohrává.     Naopak Jonathan Freedland varuje, že pokud Biden nezvítězí v obrovské míře, Trump odmítne odstoupit a americké volební struktury jsou takové, že republikánští guvernéři amerických států nakonec zajistí, aby ve funkci zůstal. ZDE

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8682

Diskuse

Obsah vydání | 21. 7. 2020