Promoření bezmozci?

13. 7. 2020 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Podle studie britských vědců i mírně probíhající onemocnění chorobou COVID-19 může za sebou zanechat vážné poškození mozku - vedoucí až k degenerativní destrukci centrálního nervového systému ZDE.


Nabízí se takřka automaticky hypotéza, zda vedle britského premiéra Johnsona a brazilského prezidenta Bolsonara, u nichž bylo koronavirové onemocnění spolehlivě diagnostikováno, neexistuje mezi špičkovými politiky a dalšími opinion leadery ve skutečnosti mnohem širší skupina těch, kdo infekci prodělali takřka bez příznaků - přesto však na nich zanechala mimořádně vážné trvalé následky.

Vždyť posuďte sami: Primátorka Las Vegas Carolyn Goodmanová již v dubnu kategoricky žádala, aby se zaměstnanci hotelů a kasín vrátili do práce. Americký prezident Donald Trump navrhoval léčit koronavirus antimalarikem hydroxychlorochin, jež prokazatelně způsobuje u pacientů zvýšenou mortalitu, nebo injekcemi dezinfekčního prostředku, jež mohou člověka zabít ještě daleko spolehlivěji. Podnikatel Elon Musk označil "koronavirovou paniku" - reakci na úmrtí většího počtu Američanů než v 1. světové válce - za "hloupou". Prezident Putin zemi, která řadu měsíců úmrtnost na koronavirus maskovala výkazy "obyčejných" úmrtí na zápal plic, se vytahoval na USA, že prý pandemii zvládají hůře. Běloruský prezident Lukašenko doporučil léčit koronavirus vodkou, kdežto íránský klerik Tabrizian přísahá na mazání konečníku esenciálním olejem.

Uznejte: Mohly by tyto a mnohé jim podobné nesmysly vůbec napadnout někoho jiného, nežli dokonale promořené bezmozky?

0
Vytisknout
9166

Diskuse

Obsah vydání | 21. 7. 2020