Británie: Není to země pro občany z EU - aktualizace

30. 8. 2019 / Tomasz Oryński

čas čtení 2 minuty

Aktualizace k článku Británie: Není to země pro občany z EU

Dnes jsem obdržel dopis, že nebudu mít právo dostat sociální podporu retrospektivně. Dopis vysvětluje, že právo na retrospektivní platbu mají jen ti, kdo zaškrtnou jednu z níže popsaných situací. Jenže já jsem je zaškrtl dvě - druhou a pátou 2. Jsem nemocen a 5. Bylo mi sděleno pozdě, že má nemocenská končí.



Zatelefonoval jsem do call centra. Nejprve jsem musel poslouchat množství předtočených zpráv a pak jsem byl informován, že linka je obsazena tak obrovským množstvím čekajících žadataelů, že by bylo lépe, abych zatelefonoval jindy, ale pokud jsem opravdu zoufalý, tak můžu čekat. Rozhodl jsem se čekat. Trvalo to dvě vteřiny, neboť jsem byl propojen k poradci okamžitě. Zjevně to byl další pokus demoralizovat žadatele, kteří usilují o získání svých práv.

Vysvětlil jsem, proč jsem začal žádat o sociální podporu teprve 8. srpna 2019. Byl jsem předtím nemocen a byl jsem informován pozdě, že má nemocenská končí.

Poradce na lince mi vysvětlil, že jsem ten záporný dopis dostal, protože lidé, kteří činí tato rozhodnutí, absolutně nemají přístup k všem těm dokumentům, které jsem úředníkům předložil během svých pohovorů na pracovním úřadě. Budu muset zažádat o další pohovor a ukázat jim všechny relevantní dokumenty znovu.

Zeptal jsem se ho, zda to znamená, že veškerý ten čas, který jsem strávil na pracovním úřadě, byl k ničemu, protože navzdory tomu, že jsem jim předložil tunu požadovaných dokumentů, musím tam jít znovu a ukázat jim všechny ty dokumenty znovu.

Po určitém váhání mi poradce řekl: "V podstatě - ANO."

Takže oni otevřeně přiznávají, že ten systém je vytvořen tak, aby plýtval vaším časem ZÁMĚRNĚ.

A - mimochodem - neobdržel jsem žádné dopisy, ani email. Tento dokument byl prostě umístěn na mém účtu sociálního zabezpečení na internetu a kdyby moje partnerka o tom nedostala email - proč ona? o sociální podporu žádám já! - nikdy bych se o tom nedověděl. 

0
Vytisknout
8721

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2019