Guardian: Údajně "stará" auta pro turisty v Praze jsou nebezpečná

31. 8. 2019

čas čtení 1 minuta



Občasný pražský korespondent deníku Guardian a týdeníku Observer Robert Tait znovu píše o Praze, tentokrát o tzv. "starých" automobilech, které na pražském Starém Městě nabízejí za drahé peníze turistům projížďky městem. Pražští činitelé se podle jeho článku v Guardianu zapřísáhli, že zlikvidují provoz těchto podvodných automobilů - při nedávné technické kontrole bylo zjištěno, že 55 z 58 kontrolovaných vozidel je nebezpečných a nemají vůbec být na ulici. Mnohé ty automobily měly šokující technické nedostatky, jako podomácku svařované součástky, kola, která držel jediný šroub a postranní zrcátka z motocyklů.

Tato údajně "stará" auta předstírají, že jsou z dvacátých a třicátých let, a jejich výskyt v Praze je příznakem ekologického ničení centra českého hlavního města nerozumnou přemírou turistů.

Adam Scheinherr, náměstek pražského primátora odpovědný za dopravu, konstatoval: "Zjistili jsme, že tyto automobily jsou nebezpečné. Jejich technický stav je nebezpečný, jsou nebezpečím pro ostatní dopravu a jsou nebezpečné i pro cestující, kteří v nich sedí. Nejsou to homogenizovaná vozidla, ale byla náhodně sestavena ze součástek z nejrůznějších vozidel. 95 procent z nich  neprošlo technickou prohlídkou. Některá jsou falešně a podvodně registrována."


Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9049

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2019