Armáda Hamásu byla poražena, prohlašuje Izrael

11. 10. 2024

čas čtení 1 minuta
Šéf izraelské armády v neděli řekl, že izraelské síly porazily vojenské křídlo Hamásu.

Ve skutečnosti však izraelská armáda znovu a znovu obnovuje boje proti Hamásu, v posledních dnech v  severní Gaze, v oblastech, které údajně, podle ní, byly od Hamásu už dávno vyčištěny.

Generálporučík Herzi Halevi řekl, že po roce bojů od útoku ze 7. října byla palestinská teroristická skupina zničena, i když jednotky v severní Gaze pokračují v operacích proti tomu, co armáda označila za pokusy Hamásu o obnovu.

"Uplynul rok a my jsme porazili vojenské křídlo Hamásu... Zasadili jsme těžkou ránu Hizballáhu, který ztratil veškeré své nejvyšší vedení. Nepřestáváme," řekl generálporučík Herzi Halevi, když promlouval k vojákům před prvním výročím masakru ze 7. října.

Poznámky generálporučíka Haleviho zopakují to, co v září pronesl izraelský ministr obrany Yoav Gallant, který řekl, že Hamás "již neexistuje" jako organizovaná vojenská síla.

Generálporučík Halevi také v neděli řekl, že Izrael vede dlouhou válku a přísahal, že zničí ty, kteří útočí na Izrael, jak v Gaze, tak v Libanonu.

"Je to dlouhá válka, měřená nejen schopnostmi, ale také silou vůle a vytrvalostí v průběhu času," řekl generálporučík Halevi. "Toto je válka za naše právo být svobodnými lidmi v naší zemi."

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
761

Diskuse

Obsah vydání | 11. 10. 2024