Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na vojenské letiště Millerovo v Rostovské oblasti

22. 7. 2024

čas čtení 1 minuta
Ukrajina zasáhla ruské vojenské letiště Millerovo v Rostovské oblasti, píše Kanál 24. Celkem místní obyvatelé slyšeli nejméně 16 výbuchů v blízkosti leteckého přístavu, po kterých vypukl požár v oblasti ranveje a stojánek letadel. 31. stíhací letecký pluk má základnu na letišti Millerovo.

Co přesně stálo za úderem na ruské letiště není v současné době známo. Na konci května však Spojené státy umožnily Ukrajině použít obdržené americké zbraně proti vojenským cílům v Rusku, přičemž omezily dosah úderů na 100 km od hranic, a proto Kyjev stále nemůže zasáhnout klíčová letiště Ruské federace americkými raketami, napsal dříve Washington Post.

Prezident Volodymyr Zelenskyj 18. července vyzval Spojené státy a další západní země, aby umožnily Kyjevu udeřit raketami dlouhého doletu hluboko do Ruska, aby ozbrojené síly Ukrajiny mohly zničit všechna letiště, ze kterých ruská letadla startují ostřelovat ukrajinská města. Druhý den Bílý dům uvedl, že Spojené státy by mohly přehodnotit svůj postoj k přípustnosti úderů ozbrojených sil Ukrajiny hluboko na území Ruské federace pomocí amerických zbraní. O několik dní dříve zaznělo podobné prohlášení v Pentagonu.

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
434

Diskuse

Obsah vydání | 22. 7. 2024