"Denacifikace" Polska? Kadyrov si brousí zuby na Slezsko

8. 2. 2023

čas čtení 1 minuta
Vůdce Čečenské republiky Ramzan Kadyrov oznámil na sociálních sítích "denacifikaci Polska". K tomu má dojít bezprostředně po skončení speciální operace na Ukrajině. Čečenci chtějí provádět především "boj za autonomii" Slezanů.

"Po Ukrajině je na mapě Polsko! Nebudu skrývat, že to osobně hodlám udělat a opakovaně jsem řekl, že boj proti satanismu by měl pokračovat v celé Evropě a především v Polsku," napsal Kadyrov na svém účtu Telegram.

Podle Kadyrova bude ruská intervence v Polsku nutná kvůli "obtížné politické situaci". To platí zejména pro Slezsko.

"Region získá zvláštní status nezávislosti a existuje naléhavá potřeba referenda, během něhož může Rusko poskytnout organizační pomoc," poznamenal čečenský vůdce.

Kadyrov připomněl, že "Varšavě se podařilo vyčerpat své vlastní vojenské zdroje a nyní je zmatená". Reakci v síti vyprovokoval Čečenec Marcin Przydacz, šéf Kanceláře pro mezinárodní politiku kancléřství prezidenta Polské republiky, a jeho pondělní prohlášení, že Varšava má v úmyslu požádat Washington během očekávané návštěvy amerického prezidenta Joea Bidena v únoru o další zbraně, které nahradí zásoby předané Ukrajině.

"V rámci podpory Ukrajině se Varšavě podařilo vyčerpat své vlastní zdroje a nyní je zmatek: Co když po úspěšném dokončení speciální vojenské operace (tak se nazývá válka na Ukrajině v Rusku - pozn. red.) Rusové začnou denacifikovat jinou zemi?" - komentoval Ramzan Kadyrov v síti. "Nyní bude Polsko také žebrat o zbraně od Spojených států," dodal a zakončil ironickou výzvou. "Zeptejte se Poláků, zeptejte se svých pánů," napsal.

Zdroj v polštině: ZDE

1
Vytisknout
4899

Diskuse

Obsah vydání | 10. 2. 2023