Navalnyj: Válečnými zločinci jsou i pracovníci ruských televizí

6. 4. 2022

čas čtení 3 minuty

Jak to vidí obyčejný ruský televizní divák (kterým jsem v současnosti i já), píše na Twitteru Alexej Navalnyj.

O zrůdných událostech v Buče jsem se dozvěděl včera ráno ze zpráv, že Rusko svolává Radu bezpečnosti OSN v souvislosti s masakrem, který  v Buče zorganizovali ukrajinští nacisté..
 
 Večer moderátorka Prvního kanálu vše vysvětlila. A já bych tomu nevěřil, kdybych to neviděl na vlastní oči a neslyšel na vlastní uši:

  "NATO připravovalo onu provokaci v Buče dlouho a na nejvyšší úrovni. Potvrzuje to i fakt, že prezident Biden před nedávnem nazval Putina "řezníkem"".



 

  "Poslechněte si, jak souzní anglické slovo "butcher" a název města "Buča". Takto bylo západní publikum na tuto provokaci podvědomě připraveno."

 Říkám vám, že zrůdnost lží na federálních kanálech je nepředstavitelná. A bohužel i jejich přesvědčivost pro ty, kteří nemají přístup k alternativním informacím.

 Chci tím říci, že Putinova propaganda už dávno přestala být nástrojem. Je skutečným válečným štváčem a stala se samostatnou bojovou stranou.

Donekonečna pištící moderátoři a jejich "experti" rozdmýchávají svou zuřivost a svou agresivitou už dávno předčili armádu.

Požadují válku až do hořkého konce, šturmují Kyjev, bombardují Lvov. Dokonce ani vyhlídka na jadernou válku je neděsí. V přímém televizním přenosu vytírají podlahu se svými putinovskými kolegy, pokud jen naznačí, že mírová jednání jsou dobrá věc.

 Je to nechutné. Politika je propagandistický had, který se kouše do vlastního ocasu. Propagandisté vytvářejí takové veřejné mínění, které už Putinovi nejen dovoluje páchat válečné zločiny, ale dokonce je od něj vyžaduje.

S válečnými štváči by se mělo zacházet jako s válečnými zločinci. Od šéfredaktorů přes moderátory talk show až po redaktory zpravodajství by všichni z tohoto Rádia Tisíce kopců měli být nyní sankcionováni a jednou souzeni.

Rád bych také připomněl, že skupina National Media Group, která vlastní lví podíl na této mašinérii lží, nepochybně patří Putinovi osobně, a proto ji dokonce formálně vede Putinova milenka Alina Kabajevová (viz naše vyšetřování "Palác pro Putina").

Měla by být přijata co nejdrastičtější opatření, aby se těmto goebbelsovským dědicům ztížila práce. Od úplného zákazu dodávek a servisu zařízení až po pátrání po jejich majetku na Západě (který nepochybně existuje) a jejich zařazení na černé vízové seznamy.

Zrůdná zvěrstva v Buče, Irpinu a dalších ukrajinských městech nepáchali jen ti, kdo pokojným lidem svazovali ruce za zády, nejen ti, kdo je stříleli do týla.

Ale také ti, kteří stáli stranou a šeptali: "No tak, střílejte, dejte nám nějaký pěkný materiál pro náš noční televizní pořad".

1
Vytisknout
7207

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2022