Bývalý předák anglické fašistické organizace EDL odsouzen k nepodmíněnému trestu 13 měsíců vězení

29. 5. 2018

čas čtení 1 minuta

Takzvaný "Tony Robinson", skutečným jménem Stephen Yaxley-Lennon, bývalý šéf britské ultrapravicové, fašistické organizace English Defence League, byl v anglickém městě Leeds odsouzen do vězení na třináct měsíců za trestný čin pokusu ovlivnit výsledek soudního procesu. 

Yaxley-Lennon byl v městě Leeds zatčen v pátek. Vysílal z místa před soudní budovou na sociálních sítích ohledně probíhajícího soudu. 

Soud původně zakázal médiím o jeho rozsudku informovat. Zákaz byl po odvolání médií pak soudně zrušen.

Robinson živě vysílal na své facebookové stránce, když byl před soudem zatčen za podezření, že porušuje veřejný pořádek.

Soudce Geoffrey Marson QC původně zakázal médiím o jeho zatčení a o jeho procesu informovat, protože se obával, že zprávy o jeho zatčení ovlivní výsledek probíhajícího procesu. 

Yaxley-Lennon už byl předtím odsouzen k nepodmíněnému trestu za pohrdání soudem v případě jiného soudního procesu, odehrávajícího se v Canterbury.

Při tomto předchozím soudním procesu byl Yaxley-Lennon varován, že pokud bude páchat další trestné činy, bude odsouzen k nepodmíněnému trestu, což se nyní stalo.

Ultrapravicoví idioti na sociálních sítích v ČR a dokonce i některá idiotská česká média tvrdila cosi o "spiknutí" britských médií, která o tomto případu "mlčí". O skutečnosti, že v civilizovaných zemích je zakázáno průběh soudního procesu ovlivňovat médii, tito idioti netuší nic. 


Podrobnosti v angličtině ZDE
 



0
Vytisknout
7854

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2018