Izraelské vraždění v Gaze

29. 12. 2023

čas čtení 3 minuty
UNICEF: 9000 dětem v Gaze bylo nutno amputovat aspoň jednu nohu nebo ruku a 1000 dětem musely být končetiny amputovány bez umrtvení:

Zde dědeček obléká mrtvému nemluvněti nové ponožky, které koupil svému malému vnukovi. Než se vrátil domů, vnuk byl zabit.


Tento otec šel koupit sušenky. Jeho žena a syn byli zabiti raketovým úderem, než se vrátil. I oni utekli na místo, o kterém si mysleli, že bude bezpečné. Do míst, která jsou nyní bombardována.




Moderátor, Channel 4 News, pátek 29. prosince 2023: Desetitisíce Palestinců nyní prchají do města Rafáh na jihu Gazy, Izrael pokračuje v intenzivním bombardování centrální části Gazy, přičemž prudké boje pokračují také v okolí Chán Júnisu na jihu. Ministerstvo zdravotnictví Gazy řízené Hamásem uvedlo, že za posledních 24 hodin bylo zabito 187 Palestinců. A opět bychom vás měli varovat, jsou v reportáži Emily Withersové velmi znepokojivé záběry.


Reportérka: Palestinci se shlukují kolem domu Abu Atwana v Rafě. Ten byl právě zasažen izraelským náletem. Rodina malé Miriam sem utekla do bezpečí. Je pozoruhodné, že je stále naživu.

 


Rozšiřující se izraelská kampaň již srovnala se zemí velkou část severu. IDF, prozatím zaměřené na hustě obydlené uprchlické tábory, ostřelují Nusrat a Maghazi v centrální části Gazy. Těžké boje probíhají také v Chanusu na jihu, kde se podle Izraele ukrývají vůdci Hamásu.


 Přibližně 100 000 Gazanů bylo v posledních dnech zatlačeno k Rafáhu. Ale Rafáh není útočištěm. Třináctiletá Nadine se již podruhé ocitla bez přístřeší.


Při bombardování jejího domu ve městě Gaza přišla o bratra. Její rodina sem uprchla při hledání bezpečí.



"Kam mám jít? Děti byly zabity. Tady bylo zabito 26 lidí. Jsem vyděšená. Bojím se a myšlenka, že mě zabijí nebo že zabijí mého druhého bratra, mi opakovaně přichází na mysl."

Izraelská armáda zveřejnila záběry svých vojáků operujících v Chán Júnisu. Označili ho za hlavní centrum Hamásu. Izrael tvrdí, že dělá, co může, aby ochránil civilisty, a obviňuje bojovníky Hamásu, že se usadili mezi civilním obyvatelstvem. Izrael tvrdí, že příměří by nyní bylo pro militanty vítězstvím. V Káhiře probíhají rozhovory, ale Hamás trvá na tom, že boje musí skončit.


"Nebude žádná dohoda o vězních, práci ani jednání pod palbou, dokud izraelská agrese neskončí. Mezitím říkáme, že jsme otevřeni jakékoli iniciativě, která může v této izraelské genocidní válce."


V posledním týdnu roku se nepolevuje. Bílý rubáš začal označovat utrpení Gazy, napsané na některých závěrečných zprávách. Na jiných jen dvě slova. Neznámá žena. Nejsou vůbec schopni tomu uvěřit.


Zde dědeček obléká mrtvému nemluvněti nové ponožky, které koupil svému vnukovi. Než se vrátil domů, byl zabit.

Tento otec šel koupit sušenky. Jeho žena a syn byli zabiti raketovým úderem, než se vrátil, i oni utekli na místo, o kterém si mysleli, že bude bezpečné. Do míst, která jsou nyní bombardována.

1
Vytisknout
3160

Diskuse

Obsah vydání | 2. 1. 2024