Fridays for Future: Stávka za klima v pátek 21. října

13. 10. 2022

čas čtení 1 minuta

Ráda bych Vás pozvala na východoevropskou stávku za klima pořádanou klimatickým hnutím Fridays For Future, která se koná 21. října, ve 12.00 na Staroměstském náměstí.

Na tu bude navazovat víkendový klimatický kemp. Budeme rádi, když se zúčastníte některých částí programu, ale především stávky za klima.

Budeme čelit těžké zimě, mnozí z nás se již teď ocitají v energetické chudobě a my to nesmíme přehlížet. Prázdná slova nevyřeší ani krizi energetickou, ani krizi klimatickou. Chceme začít bojovat proti společnému viníkovi a tím jsou fosilní paliva, chceme zateplené budovy, obnovitelné zdroje a pomoc těm, kteří ji potřebují. Společnou těžkou situaci sdílíme s dalšími lidmi po celém světě, do Prahy za námi i proto přijedou studenti a studentky z celé východní Evropy, závislosti na ruském plynu se musíme zbavit všichni.

Ve středu 12. 10. jsme na Staroměstském náměstí uspořádali happening, s bannerem “Prázdné sliby nezachrání lidi” jsme vyzvali veřejnost, aby se ke stávce připojila. Fotku z happeningu naleznete v příloze.


Magdaléna Středová

Fridays for Future

0
Vytisknout
5295

Diskuse

Obsah vydání | 18. 10. 2022