Ať žije ostnatý drát, symbol rostoucí svobody ve světě!

19. 9. 2019 / Milan Kohout

čas čtení 1 minuta



K desátému výročí "bojů o americký radar" v ČR připomíná Milan Kohout svou tehdejší performanci, kdy na místo plánované americké vojenské základny přidal ostnatý drát:


Ať žije ostnatý drát, symbol rostoucí svobody ve světě. Místo plánované výstavby americké vojenské základny, Brdy, Česká republika, 21. srpna 2008.


Performance: Milan Kohout Foto: Petra Daňková


Jako „uvědomělý  obhájce kapitalistické společnosti“ se Milan Kohout rozhodl ještě lépe zpevnit stávající ostnatý drát kolem budoucí americké základny svým přineseným ostnatým drátem.

Kohout se musel tajně doplížit až ke střežené kótě, kde měla být postavena americká základna. Všiml si, že je kolem již stávajícího ostnatého drátu detekční zařízení, které mělo upozornit vojenskou hlídku na případné narušitele tohoto prostoru.

Jelikož Kohout věděl, že „strážci nebyli tak osvícení a uvědomělí v obraně našeho kapitalistického civilizačního okruhu“ a zřejmě by Kohouta paradoxně zatkli, musel nainstalovat svůj ostnatý drát během několika minut po narušení prostoru, což zdařile provedl a musel se hned skrýt do nedaleké houštiny. Skutečně během několika minut přijelo vojenské auto s hlídkou, která začala usilovně hledat narušitele, ale jelikož neměla pátrací psy, tak Milana Kohouta nenašla.

0
Vytisknout
7561

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2019