Bývalí a současní představitelé Trumpovy administrativy se soukromě obrátili na Bidena

20. 11. 2020

čas čtení 1 minuta
Bývalí a současní představitelé Trumpovy administrativy se soukromě obrátili na Bidenův tým zajišťující předání moci, i když Trump dál odmítá uznat porážku a falešně si nárokuje vítězství, informují Kristen Welkerová a Dartunorro Clark.


Dva představitelé Bidenova týmu pro předání moci ve středu sdělili, jde jen o skromný počet osob a věc není žádným průlomem. Nicméně naznačuje, že v Trumpově blízkosti existují lidé, kteří jsou přesvědčeni, že příštím prezidentem bude Biden, i když to Trump odmítá uznat a jeho právní tým podává nepodložené žaloby proti výsledkům voleb.

Zmínění představitelé zdůraznili, že v žádném případě nejde o náhradu za brífinky v oblasti národní bezpečnosti a pandemie, které Trumpova administrativa odmítá Bidenovým týmům poskytnout.

Nicméně roste tlak, také od Republikánů v Kongresu, aby Bidenovi bylo umožněno zahájit proces předávání moci, zejména pokud jde o bezpečnostní témata, jako je zpravodajství a reakce na pandemii. Několik zákonodárců z řad Republikánské strany se vyjádřilo, že by Bidenův tým měl dostávat brífinky, i když Trump bez důkazů napadá volební výsledky u soudů.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6138

Diskuse

Obsah vydání | 24. 11. 2020