Facebookové stránky Československo-kurdská solidarita

19. 6. 2020

čas čtení 2 minuty
Dobrý den, chtěl bych vás upozornit na facebookové stránky Československo-kurdská solidarita, píše Pavel Pečínka.
Přinášíme info o boji Lidových obranných jednotek (YPG) a Syrských demokratických sil (SDF) proti tzv. Islámskému státu (iSiS), tureckým a protureckým okupačním jednotkám a o celkovém dění na vojensko-politické scéně turecko-syrsko-irácko-iránského Kurdistánu. A stejně tak o aktivitách kurdské diaspory a solidární činnosti jejích přátel ve světě i o životě křesťanských a jezídských menšinových církví, působících v sousedství muslimských Kurdů...

 
Dlouhodobě informujeme o případu už čtvrtým rokem zadržované Markéty Všelichové a Miroslava Farkase (bohužel bez jakéhokoliv výsledku), stejně jako dalších zahraničních rukojmích a politických vězních v Turecku. Jejich počet dosahuje v roce 2020 - za přetrvávajícího mlčení české diplomacie a politické scény - počtu přes 50 000 lidí, kteří úmyslně nebyli zahrnutí mezi propuštěné kvůli epidemii covid 19.
Vězeňské adresy obou Čechů pro korespondenci :
(Nutno psát pouze anglicky, cenzura některé dopisy po kontrole nepropouští. U Miroslava Farkase, hovořícího jen základní francouzštinou, lze krátké srozumitelné anglické texty jen posílat, odpovědi nepřicházejí)
MARKÉTA VŠELICHOVÁ
Izmir 1 nolu Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü
Bahçedere Köyü No:63/24
Yeni Şakran
Aliağa-İZMİR
Turecká republika - Türkiye Cumhuriyeti
MIROSLAV FARKAS
Silivri Prisons
Campus Semizkumlar
34570 Silivri/Istanbul
Turecká republika - Türkiye Cumhuriyeti
Ojediněle upozorňujeme i na akce nekurdské umírněné, progresivní či sekulární opozice proti diktátorským režimům v Íránu, Sýrii a Saúdské Arábii...
Na zprávách Československo-kurdské solidarity (dříve “Zprávy z Kurdistánu”) se nyní podílejí nepravidelně 2 kurdští, 3 slovenští a 15 českých editorů a editorek – názorově od anarchisty přes piráty po stoupence zelených a TOP 09, profesně od ekologa, studenta, medika a žurnalisty po ředitele PR agentury a pracovnici křesťanské charity.
Budeme rádi, pokud nám rozmanitou formou propagace, doporučováním a sdílením příspěvků pomůžete Čs.-kurdskou solidaritu dlouhodobě rozšiřovat, případně zašlete objevené informace či materiály, které by podle vašeho názoru neměly v našich přehledech chybět.
Díky za váš zájem i solidární aktivity...

0
Vytisknout
7253

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2020