Británie: Návrat do komunismu, který tam (zatím) nikdy nebyl?

30. 8. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Svými lžemi ve prospěch své kariéry připomínají "ministři" "vládního týmu" Borise Johnsona východoevropské komunistické politiky z posledních let až měsíců komunistického režimu před jeho pádem na podzim 1989.

Celá řada "ministrů" v dnešní Johnsonově "vládě" opakovaně varovala před nápadem suspendovat parlament. Nyní, když ho Johnson suspendoval, mlčí.

V tisku to odnáší i anglická královna, která schválila Johnsonovo rozhodnutí suspendovat parlament:



Organizace Led by Donkeys (Vedou nás oslové) se specializuje na zveřejňování na elektronických billboardech výroků britských politiků o brexitu, které později popřeli nebo se jimi zesměšnili.

V současnosti přehrává tato organizace ve volebních okrscích těchto ministrů na ulicích jejich trapné výroky. Například ve volebním okrsku Johnsonova ministra financí Sajida Javida jeho varování proti suspendování parlamentu:

Hele, Sajide Javide, my jsme nechtěli, abys měl pocit, že jsme tě vynechali, tak jsme vyslali další obří obrazovku do Bromsgrove, tvého volebního okrsku, abychom připomněli tvým voličům tvé názory na to, že Boris Johnson, jak jsi řekl, "likviduje demokracii":

Totéž dělají Led  by Donkeys i ostatním podvodným politikům Johnsonovy vlády. Je to pro ně možná docela nebezpečné, vzhledem k tomu, že zřejmě brzo budou v Británii konat předčasné volby.

Tiskový mluvčí Sajida Javida se ve čtvrtek odpoledne neuvěřitelně ztrapnil tweetem, že výše citované televizní vystoupení jeho ministra "bylo už vymazáno". Cože? (Tiskový mluvčí byl pak z ministerstva vyhozen na hodinu.)

Krishnan Guru-Murthy, známý moderátor Channel 4 News k tomu napsal: Zde je to, co Sajid Javid řekl. To nelze vymazat.

Channel 4 News dal dohromady pěkný klip varování všech ministrů před suspendováním parlamentu, kteří nyní mlčí a zasedají v Johnsonově vládě:

Eddie Mair z londýnské rozhlasové stanice LBC vyzval sedm "ministrů"  ve "vládě" Borise Johnsona, kteří ještě v červenci kritizovali možnost suspendovat Dolní sněmovnu jako šílený nápad, aby mu v rozhovoru s ním vysvětlili, proč setrvávají v Johnsonově vládě, která to nyní udělala. Všichni odmítli. Jak naplnil vysílací čas? Rozhlas dal dohromady tento klip skládající se z  důrazných výroků všech dnes mlčících Johnsonových "ministrů", odsuzujících suspendování parlamentu jako nepřijatelný, protidemokratický čin.


0
Vytisknout
9356

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2019