Británie dneška: Devatenáct a je bezdomovec

27. 4. 2018

čas čtení 1 minuta

 

Nemá adresu, nemá průkaz totožnosti, nemá bankovní účet. Ryan vysvětluje Sky News, proč je pro něj nemožné uniknout bezdomovectví:

"Nemám adresu, nemám bankovní účet, nemám ani průkaz totožnosti."

Aktivistka: "Víte, oni očekávají, že lidi tyhle věci budou mít. Jak může získat účet v bance bez průkazu totožnosti? Víte? Je to prostě nemožné. Je mi to líto. (Obejme ho.) Máš aspoň stan, nebo tak něco?"

"Jo."

"Kolik je ti let, jestli se smím zeptat?"

"19."

"To je mi líto, opravdu je mi to líto."

Charlotte Hughes pořádá každý týden před zprostředkovatelnou práce v Ashtonu demonstraci. Pomáhá lidem, jako je Ryan, kteří jsou bezdomovci. Říká, že dnešní nový seškrtaný systém sociální podpory konzervativců Universal Credit nechává lidi, jako je Ryan, na holičkách.

Ryan: "Oni mi říkají, že když jsem už bezdomovcem tak dlouho a podařilo se mi přežít, ... že to ještě pár měsíců na ulici vydržím... A pak už s vámi vůbec nemluví. Nemám mobil, nemám přístup na internet. Nemůžu si na internetu hledat práci. Nemůžu si nechat vytisknout životopis, protože na to nemám peníze.  Nemám nic z toho, co potřebujete na to, abyste si našli zaměstnání. Nevím vůbec, co si počít. Jsem ztracený. "





0
Vytisknout
10000

Diskuse

Obsah vydání | 30. 4. 2018