Volodin hovořil o plánu Spojených států a EU na "dehumanizaci" lidí a vyzval k záchraně obyvatel Západu

14. 10. 2024

čas čtení 4 minuty
Spojené státy a Evropská unie "ztrácejí svou dominanci" ve světě, a aby situaci napravily, "realizují projekt dehumanizace". Napsal o tom mluvčí Státní dumy Vjačeslav Volodin ve svém telegramovém kanálu a vyzval k záchraně obyvatel západních států.

Podle jeho názoru byly Spojené státy a západní země "vždy posedlé myšlenkou světové nadvlády" a po dlouhou dobu se jim "dařilo udržovat hegemonii" prostřednictvím "loupeží, násilí, koloniální a agresivní politiky". "Ale svět se mění. Další státy se rozvíjejí a stávají se lídry v různých oblastech," řekl Volodin.

Cílem "projektu dehumanizace" je "přestat být lidmi", zdůraznil předseda dolní komory parlamentu: "To není nic nového. Západ pod hesly osvobození lidstva je po mnoho staletí důsledně zotročoval a zbavoval integrity." Volodin se domnívá, že autoři "projektu" jej realizují prostřednictvím "destrukce tradičních institucí lidské společnosti", což připisuje "exkomunikaci z církve a víry; nutkání vymazat historii a zapomenout na své kořeny; vnucování ideologie individualismu a egoismu; odmítání plození dětí a rodiny; LGBT a propagandě změny pohlaví".

"Lidé jsou záměrně zbavováni paměti, morálky, pojmu hříchu, empatie a soucitu," stěžuje si Volodin. Lidstvo podle jeho mínění existuje kvůli "plození; předávání víry, morálních hodnot, historie a kultury z generace na generaci".

Předseda Státní dumy je přesvědčen, že svět je nyní ve fázi, kdy "jsou lidé tlačeni k tomu, aby se vzdali nejen pohlaví, ale také lidské identity", a nabízí se, že si "vyzkouší roli zvířat, fiktivních postav, mýtických bytostí".

Takové projevy "zpočátku vypadají jen jako hra a vtip", ale za tím "je seriózní program odmítání lidství a všeho lidského," zdůraznil Volodin: "A co se bude dít dál? Člověk se promění v náhradníka. A u náhradní matky nejsou zaručena lidská práva, z nichž hlavní je právo na život. Bude to pohodlná a tichá loutka k vykonávání určitých funkcí a úkolů."

Na závěr uvedl, že je důležité "zachraňovat" lidi před další "dehumanizací", kterou nazval "výzvou pro celý svět". "Jak pro naši zemi, tak pro miliony dalších lidí, včetně lidí na Západě," řekl Volodin a poznamenal, že obyvatelé západních zemí "také stojí za zachováním tradičních hodnot a bojují proti tomu, co je jim na oplátku aktivně vnucováno".

V poslední době ruské úřady stále častěji hovoří o "tradičních hodnotách" a "správném" způsobu života. Takže 9. října místopředsedkyně výboru Státní dumy pro ochranu rodiny Taťána Buckaja řekla, že v Rusku by neměla být žádná manželská smlouva, protože je v rozporu s "tradičními hodnotami". Podle jejího názoru by lidé při svatbě neměli myslet na rozvod, ale na vytvoření "dlouhého rodinného života".

V létě poslanec Státní dumy za Jednotné Rusko Sultan Chamzajev navrhl zavést tresty za diskreditaci "tradičních rodinných hodnot". Krátce poté šéfka Rospotrebnadzoru Anna Popova uvedla, že "tradiční hodnoty" by mohly ochránit Rusy před šířením opičích neštovic.

V srpnu Vladimir Putin podepsal dekret, který umožňuje občanům zemí, jejichž politika je v rozporu s "tradičními duchovními a morálními hodnotami" Ruska, žádat o přechodný pobyt bez nutnosti prokazovat znalost ruského jazyka. Tento krok je podle dokumentu zaměřen na podporu těch, kteří čelí vnucování "destruktivních neoliberálních ideologických postojů" ve své vlasti. Rozhodnutí bylo učiněno s cílem chránit "základní lidská práva a svobody" a podporovat lidi, kteří hledají "duchovní, kulturní a právní spojení" s Ruskem.

Na začátku října ministerstvo vnitra oznámilo, že Ruská federace údajně zaznamenala nárůst počtu občanů z "nepřátelských zemí", kteří žádají o povolení k přechodnému pobytu v Rusku. Podle agentury je tento zájem způsoben nesouhlasem s politikou jejich zemí, kde jsou vnucovány "destruktivní neoliberální ideologické postoje", které jsou v rozporu s "tradičními ruskými duchovními a morálními hodnotami".

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
321

Diskuse

Obsah vydání | 14. 10. 2024