Otevřené hranice a náruč pro ukrajinské uprchlíky jsou jasným důkazem rasismu

28. 2. 2022 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta

Nic nemůže sloužit jako lepší důkaz, že Polsko je rasistický národ. Stačí porovnat zacházení s bílými ukrajinskými uprchlíky, kterým se dostává dojemné solidarity a otevřené vítací náruče, zatímco se Syřany a dalšími muslimy prchajícími před ještě krutějšími a ničivějšími válkami se zacházelo, jako by byli nebezpečnými zločinci, a ne oběťmi šílenství a zneužívání moci vůdců jejich zemí a imperialistických zájmů Ameriky, Izraele, Ruska, Turecka a Číny.

Někdo může namítnout, že tito Arabové přicházejí z jiného kontinentu a měli najít útočiště u svých sousedů, že Ukrajinci mají na tento kontinent právo od narození, ale zajímalo by mě, zda by Polsko a Evropa obecně byly tak ochotně solidární a otevřely by své hranice, kdyby místo bílých blonďatých Ukrajinců přišla záplava rumunských nebo bosenských muslimských uprchlíků.


Pozn. JČ: Channel4 News informovaly v neděli, že Polsko na ukrajinsko-polské hranici brání už řadu dní vstupu černochů prchajících před ruskou invazí z Ukrajiny do Polska. Nigerijská vláda si v té věci důrazně stěžovala u polské vlády.

Kancléřství polského premiéra lže, že to prý není pravda:


Informace o rasismu polské vlády jsou v této reportáži Channel 4 News od minuty 9.24:


0
Vytisknout
10047

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2022