Já se očkovat nenechám, tečka, řekl Bolsonaro

16. 12. 2020 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta


"Je ohrožen můj život? To je můj problém," řekl v úterý v televizním rozhovoru brazilský prezident a pominul, že osoby nakažené koronavirem ohrožují druhé lidi. Bolsonaro také tvrdil, že důvěřuje preventivním lékům proti covidu-19, jímž má být podle něho hydroxychlorochin, o němž bylo dokázáno, že proti covidu-19 nefunguje. "Mně zachránil život," tvrdil tento křesťanský fundamentalista a bývalý armádní kapitán, který už koronavirem nakažen byl. "A má třiadevadesátiletá matka má pořád vedle sebe krabičku tohoto léku."

 

Bolsonaro také "apeloval" na guvernéry a primátory, kteří se shromáždili v místě zvaném CEAGESP (jak vidno na fotografii), kd se těsně vedle sebe bez roušek sešly dva tisíce lidí. "Neuzavírejte všechno, protože chaos z otevření škol a obchodů nevznikne a jen Bůh ví, co se stane s Brazílií, pokud je budeme mít uzavřené."

V rámci ideologického boje proti očkování chce Bolsonaro, aby každý, kdo má být očkován, předem musel podepsat formulář, že s očkováním sohhlasí. Tvrdil, že chce, aby všichni občané nesli právní odpovědnost za případné negativní dopady nebo neefektivnost vakcíny. To jistě odraží pár dalších milionů Brazilců, už téměř polovina z nich řekla v průzkumech veřejného mínění, že se očkovat v žádném případě nenechají.

0
Vytisknout
6949

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2020