Jednání v Bruselu o uprchlických dětech

16. 1. 2020

čas čtení 1 minuta
Přátelé,

5.února, (shodnou okolností na den mých narozenin), jsem pozván do Bruselu do Evropského parlamentu k jednání u kulatého stolu, jehož tématem bude sociálně-pravní ochrana dětí v EU.
Tato záležitost úzce souvisí s podmínkami v evropských uprchlických táborech, neboť v nich momentálně tráví své dětství opravdu velký počet dětí, píše na Facebooku Jaroslav Miko.

Dle mého soudu je potřeba o těchto věcech neustále veřejně a nahlas hovořit. O stavu, v jakém se ty evropské tábory nacházejí a jaké podmínky k životu v nich panují. Podávat ta svědectví a dělat vše proto, aby byla šance ke skutečné nápravě.

K tomu:

 

Samozřejmě řešením není zdaleka jen kultivace těch uprchlicích zařízení, je potřeba najít v EU skutečně funkční nástroj k tomu, aby se Ti lidé v těchto táborech zdržovali jen po nezbytně dlouhou dobu nikoliv jak je tomu dnes, že někteří, včetně malých dětí, tam zůstávají i roky.

Tohoto jednání budou také přítomni zástupci jiných organizací a také samozřejmě kompetentní evropští politici, kteří mají tu skutečnou možnost ty věci měnit k lepšímu. Tak si držme palce!

Paní europoslankyně Michaela Šojdrová v této souvislosti zajistila, aby do Bruselu spolu se mnou, mohl přicestovat také Ládík a já bych jí chtěl i touto cestou za tuto možnost, pozvání a celou iniciativu moc poděkovat.😉

0
Vytisknout
7772

Diskuse

Obsah vydání | 21. 1. 2020