Proč jdu zítra na Letnou

22. 6. 2019 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta

 

Má to tři důvody. První je, že to považuju za správné. Pokud s něčím nesouhlasím, je správné to dát najevo - nahlas, intenzivně, osobně. Je to opravdu tak jednoduché. Žádná "ale", žádné "a co tím změníte? Nic!", žádné "stejně neodstoupí". Jdu vyjádřit svůj nesouhlas.

 

Za druhé že jsem přesvědčený, že Andrej Babiš vede zemi velice špatně. Že to možná ze začátku takové nebylo nebo to nebylo tak viditelné, ale že je to den za dnem horší. Žádná koncepce, strategie a vize, jen série chaotických kroků, výsledků momentálního popudu, které vzápětí přebíjí další chaotický krok a výsledek momentálního nápadu. Že tím, jak je sám mikromanažovací cholerický chaot, koncepčního řízení země ani není schopen. Jediné, co je vidět zřetelně, je snaha o prospěch vlastního podnikání a snaha vyhnout se kriminálu.

A třetí je, že pomalu - a je to zřetelné s každým dalším dnem, s každým dalším vystoupením - ztrácí soudnost. Jeden den prohlásí postup EU proti firmě, kterou přece nevlastní, za "útok na Českou republiku". Následně to flekne projevem "chceme taky ty motýle", což vzápětí přebije výstupem "tedy ty krávy mají ty emise". Nevím co přijde zítra, ale děsím se toho. Možná se mýlím, ale zdá se mně, že se z něj pomalu stává šílenec, že je už úplně uvařenej tak, jak jej dohání jeho minulost, stále rychleji - prostě taková Lola běží o život, akorát že v reálu a dopadne to ne na filmového diváka, ale na nás, na naši zemi.

1
Vytisknout
10471

Diskuse

Obsah vydání | 25. 6. 2019