JSOU TRAPNÍ

21. 3. 2019

čas čtení 3 minuty

Další reakce na to, co se stalo ve středu s blížícím se brexitem v britské politice:

The National:
Mayová pronesla další zbytečný projev a Corbyn vzdorně odešel z rozhovorů o brexitu. V době krize, kdy se čas nezadržitelně krátí,  je Británie ochromena dvěma TRAPNÝMI politiky:

Ke středečnímu projevu Theresy Mayové:

David Lammy: Pokus Theresy Mayové postavit dnes večer ohledně brexitu parlament proti lidu je zlověstný. To je populismus Steva Bannona a Donalda Trumpa. Historie jí brutálně odsoudí. Naše země si zaslouží, aby se s ní zacházelo daleko lépe než takto.

Krishnan Guru-Murthy, Channel 4 News: No, nikoliv poprvé pozvala Theresa Mayová kamery a způsobila všeobecné vzrušení  a pak neřekla nic nového, kromě toho, že jí tak trochu leze na nervy, že není po jejím. Žádná omluva. Žádný kompromis. Není to její vina. Je to vina těch blbých poslanců.

Andrew Adonis: Co to popadlo Theresu Mayovou, že vyhlásila parlament za nepřítele? Nechápu. Trapný konec nejtrapnějšího premiérství od Neville Chamberlaina.



David Allen Green: Nádherným, ale nezamýšleným způsobem, zdá se Theresa Mayová zničila vlastnoručně dnes večer svou vlastní dohodu o brexitu touto zbytečnou večerní řečí u pódia. Svům způsobem přesné.

Ian Dunt: Vlastně typická Mayová. Odcizí si lidi., které potřebuje přesvědčit, při neúspěšném pokusu ovlivnit ty, kteří o věci nemají žádné právo rozhodovat (tedy řadové občany).

Anton Muscatelli, rektor Glasgow University: V době celonárodní krize se velcí státníci snaží zemi sjednotit tím, že hledají společný konsensus. Kromě toho je to obyčejně velmi špatná taktika urážet ty poslance, jejichž poporu potřebujete při hlasování... Špatná politika a nedobrá pro obraz Británie v zahraničí....


0
Vytisknout
8852

Diskuse

Obsah vydání | 26. 3. 2019