"Tři týdny na nalezení zázraku": Evropa reaguje na další brexitový chaos

25. 3. 2019

čas čtení 1 minuta
Od Madridu až po Řím, přes Berlín, Amsterdam a Prahu, titulky v Evropě shrnují pocit beznaděje z brexitu. Zatímco Evropská rada dala britské vládě tři týdny na schválení dohody britským parlamentem, titulky v EU nevěří, že k tomu dojde, píše Alex Macbeth.


Média hovoří o "poslední šanci" pro Mayovou, aby vymyslela "zázrak", "krizi režimu" v Británii. Případné prodloužení platnosti čl. 50 považují německá média za "odklad" chaosu.

"Premiérka investovala takřka všechnu svou politickou prestiž do zabezpečení výsledku referenda a vedla brexit do přístavu. Problémem je, že britská loď není v přístavu, ale uprostřed moře. A přichází bouře," napsal Erik de la Reguera v analytickém článku pro švédský deník Dagens Nyheter.

"Budoucnost brexitu leží v rukou deseti severních Irů," napsal španělský deník El Confidencial v analytickém článku, který se soustředil na to, že Theresa Mayová bude potřebovat hlasy severoirských unionistů.

"EU poskytuje Britům dva týdny navíc, aby se dostali z brexitového chaosu," napsal nizozemský finanční web Het Financieelle Dagblad.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7138

Diskuse

Obsah vydání | 27. 3. 2019