Život v Británii: Hladovějící osmiletý chlapec kradl ve škole kečup v sáčcích

31. 10. 2018

čas čtení 1 minuta



Osmiletý chlapec žijící v Británii měl takový hlad, že ve škole kradl kečup v sáčcích a dával ho do horké vody, aby si tak vyrobil rajčatovou polévku. Informovali o tom charitativní pracovníci bojující proti dětské chudobě v Británii.



Chlapce poslali do charitativní organizace, která rozdává potraviny chudým lidem  zadarmo, poté, co učitel zjistil, že si chlapec v jídelně odnáší odtamtud v poledne sáčky s kečupem.

Chlapec posléze poslal charitativní organizaci děkovný dopis: "Díky, že jste dali mamince potraviny, takže máme co jíst."

O incidentu hovořili charitativní pracovníci na zasedání výboru pro sociální zabezpečení ve skotském parlamentu. Chlapcovi rodiče mají podle charitativních pracovníků "závažné duševní problémy". "Když jsme tuto rodinu našli, přivezli jsme jim balíky s potravinami a zajistili jsme, aby plechovky měly kroužky na otvírání, aby je chlapec mohl otevřít bez otvíráku.

Při parlamentním slyšení hovořili charitativní pracovníci o dětské chudobě jako o "epidemii" a informovali, že během školních prázdnin, kdy děti nemají přístup do školní jídelny k obědům zadarmo, krmí každý týden jejich charitativní organizace 40 až 60 dětí.

Nedávná studie zjistila, že téměř čtyři miliony dětí v Británii jsou příliš chudé na to, aby mohly jíst zdravou stravu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9386

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2018