Vystěhování z bytu do 5.11. Přestaňte žebrat!

5. 11. 2018

čas čtení 10 minut


Vážená paní Samková,

bohužel nedokáži splnit, to co jste mě donutila napsat a podepsat při naší poslední schůzce dne 29.10.2018 a to vystehovat se z Vašeho bytu a předat Vám jej zpět do Vašeho užívání dnes v 17.00, píše Jiří Lof, emailová adresa jiri.lof@gmail.com.

Bohužel byt kam jsme se měli dnes stěhovat pronajal majitel lidem co měli více peněz a složili jak první nájem tak kauci. Naše finanční podmínky jsou omezené, je proto pro nás velmi těžké najít bydlení rychle.

V současné chvíli jsme sbalení, vše v pytlích a krabicích, ale nemáme bohužel kam jít a když už vynecháme moji osobu, neboť mě považujete jen za lháře, jak jste na mě křičela na naší poslední schuzce, moc Vás prosím, nechte nás přebývat ve Vašem bytě ještě několik dnů kvůli Jakubovi, Jakub je mezi dvěma dávkami chemoterapie a to po sedmé dávce a čeká na osmou. Má silné bolesti, stejně jako já a jeho současný stav vyžaduje maximální možnou míru klidu a pohody, aby se uzdravil a ne abych ho díky vlastnímu pochybení tahal bůh ví kde po všech čertech.


Aktualizace:

Dobry den, pani Samkova trva na nasem vystehovani a predani bytu dnes v 17.00. Moc prosim vsechny o pomoc, chapu ze pani Samkovou nezajimam ja obcejny mrzak, ale nepomuze ani tomu mlademu s rakovinou. Bohuzel je takova doba.
Obracim se proto na Vas vsechny s prosbou o pomoc. Od 17.00 dnesniho dne nemame kde bydlet, je jedno ze jsme 2 invalide III. kategorie, oba se silnymi bolestmi.

Jiří Lof

Pane Lof,

jak jsem Vám psala, dnes již budu trvat na předání bytu, protože jak jsem Vám říkala a Vy nehorázně zpochybňoval a tvrdil, že si to vymýšlím, mám nové nájemníky, kteří se měli 1.11.2018 nastěhovat provizorně u nás. Nehodlám s nimi déle bydlet a slíbila jsem jim, že již zítra budou spát v bytě a já narozdíl od Vás své sliby plním.

Vše řešíte na poslední chvíli a až když Vám teče do bot. Teď mi najednou píšete a uháníte mě, ale když já neustále píšu o platbu, tak neodpovídáte.  S naším pochopením a bezmeznou tolerancí jsme se dostali k dluhu přes 90 tisíc korun.

Zajistěte si nějaký hotel, nebo máte nějaké přátele ?  Syn paní Klapkové, aby měl klid se může nechat hospitalizovat v nemocnici. Vyřeště konečně chlapsky své problémy a konečně přestaňte žebrat!!!

Trvám na předání bytu dnes v 17 hodin.

 
Jana Samková


Vazena pani Samkova,
nevim co v tuto chvili delat? Ne nemam ani zname, ani kamarady a ani ne mam na hotel. Budu se o pomoc obratit k verejnosti, pomoci tv. Je videt ze Vas nikdy nic nebolelo, a nemate zadne pochopeni, to by jste na me nervala a nenadavala mi.
Chapu Vas jde Vam o penize a ty jsou vzdy na prvnim miste. A ja bych mis rad resil veci jako chlap, bohuzel uz nejsem chlap, jsem mrzak i kdyz tomu neverite.
Jeste jednou Vas ponizene prosim o nekolik dnu. Nebo jde opravdu jen o prachy?
Jiri Lof
 


Dnes odpoledne jdu na další dvě prohlídky, zítra na další, snad se najde majitel, který nás vezme na milost, paní Klapková jde do práce a doma bude v 17.00 jen Jakub a pes. Moc Vás prosím, dejte nám několik dnů. Nechci už nic předesílat, budeme se maximálně snažit opustit Váš byt co nejdříve. Snad to zvládneme do 15.11. dne 10.11. má paní Klapková další výplatu, budeme tedy k částce 20 000,- Kč, kterou máme teď na stěhování přidat dalších 10 000,- Kč a s tím už snad bydlení najdeme.

Vzhledem k našim omezeným financím a vzhledem k tomu, že máme Neru, naši fenku, je hledání nového bydlení velmi těžké, nikdo ale určitě nechce okupovat Váš byt déle než je nutné.

Kopii této zprávy zasílám na sociální odbor nemocnice Motol a další místa a prosím o potvrzení mých slov ohledně Jakuba a i o přímluvu u paní Samkové, snad bude věřit Vám a pomůže nám v této svízelné a zoufalé situaci.

Oslovené nadace a jednotlivce prosím o pomoc, měli jsme velikou snahu zvládnout situaci vlastními silami, bohužel ačkoliv se velmi snažím, stále se zhoršující zdravotní stav mi nedovoluje pracovat na plný výkon, Jakub je uplně bez práce. Já mám důchod 6300,- a Jakubovi přiznali 3450,- Kč. Od sociálky vzhledem k tomu, že s námi žije Jakubova máma nedostaneme ani korunu hmotné nouze, příspěvek na bydlení také nedostaneme, protože já mám zastaveny všechny sociální dávky, kvůli špatně použitému příspěvku na bydlení a Jakub zase není v nájemní smlouvě a vzhledem k tomu že dlužíme za nájem je jasné že nám paní Samková nedovolila Jakuba do smlouvy dopsat. V novém bydlení bude smlouva na Jakuba, tím si snad vymůžeme alespoň příspěvek na bydlení.

Případnou pomoc prosím zasílejte na účet paní Klapkové: 1027609937/6100.

Krátce k zúčastněným osobám.

Já jsem Jiří Lof, od roku 2011 invalida, od roku 2014 invalida III. kategorie, mám ischemickou chorobu dolních končetin, laicky řečeno se mi ucpávají tepny, prodělal jsem celkem 9 operací, a více než 30 zákroků na angiologii. Chůze je pro mě velmi obtížná, nákup ve 400 metrů vzdáleném Albertu mi trvá dvě hodiny, vždy po pár krocích musím odpočívat a bolí to i přesto že si vezmu 100mg tramal. Často si říkám že jsem jako malá mořská víla, každý krok je utrpením.

Ke zdravotním problémům se u mě ještě pojí problém s ukradenou identitou, to je vlastně důvod proč se nacházíme v tak šílené situaci, někdo v roce 2012, 2013 a 2014 zřejmě užíval moje jméno, a moje doklady pro nákup společnosti " Pod Hanspaulkou sro" a dále k vytvoření mnoha dluhů především u společností poskytujících krátkodobé úvěry, např. Provident nebo Ferrattum. Policie případ stále vyšetřuje kvůli krácení daně, a moje problémy nikoho nezajímají, mě nedali ani kopii zápisu mého výslechu, prý abych neovlivňoval svědky.

Díky tomu že mám na moje jméno napsanou firmu v likvidaci, a mám 26 exekucí nemůžu už nekolik let mít účet v bance, získat normální práci a žít jako normální člověk. Když jsem se na policii dotazoval co mám v mojí situaci dělat odkázali mě na soud, ať prý všechno sepíšu a požádám soud o ochranu. Během výslechu mě advokáti obviněných poradili ať se přestěhuji do Norska, to je prý sociální stát. Najde se někdo, nejlépe právník, kdo by mi pomohl, aniž by napřed požadoval deset tisíc korun dopředu a pět tisíc za každou hodinu?

Martina Klapková je máma Jakuba Klapky a moje bývalá přítelkyně a současná kamarádka a spolubydlící. Je to nejhodnější žena na světě, když mi bylo nejhuře v životě, právě ona mi pomohla a pomáhá dodnes, nebýt jí, já i Jakub máme často hlad. Je chudinka úplně vyčerpaná, pracuje jako servírka v dlouhých 14ti hodinových směnách a ve volnu bojuje za synovo zdraví.

Jakub Klapka, 21let starý syn paní Klapkové a můj skoro syn. Už bydlel samostatně se svojí slečnou, bohužel loni v říjnu u něj začali velké bolesti v kyčli, které vedli ke zjištění že Jakub má Ewingův sarkom, rakovnu měkkých tkání. Nyní je Jakub v péči onkologie v Motole a protového centra Na Bulovce. Přiznali mu 3450,- Kč invalidní důchod, on je jako já ve III. kategorii. Jinak má všechny průvodní znaky, vypadalo mu ochlupení, vlasy. řasy, obočí. Zhubl na 60 kg, trpí nechutenstvým, často zvrací a má silné bolesti. Čeká ho další chemoterapie, potom operace, titanová kyčel a následně další chemoterapie a ozařování protonem.

Toto vše nás dovedlo do chvíle kdy jsem minulé pondělí byl donucen paní Samkové která nám s manželem pronajala byt podepsat papír kde jsem vlastní rukou musel napsat že dnešního dne v 17.00 předám byt zpět paní Samkové a také uznání dluhu a splátky vevýši deset tisíc měsičně a to od dnešního dne, bohužel ani toto nejsem schopen splnit. Určitě chci dluh u paní Samkové vyrovnat, ale můžu splácet až poté co budeme bydlet a vyše splátky 2000,- Kč měsíčně je pro mě maximum.

Pane Stworo, otiskněte prosím kteroukoliv část této zprávy, nebo zprávu celou, jsem už úplně zoufalý, celou noc jsme s paní Klapkovou nespali a řešili jak co nejrychleji byt opustit, bojím se však že bez cizí pomoci to nezvladneme.

Pane Čunku, prosím Vás o pomoc především se situací kolem té firmy a s exekucemi, policie mi nijak nepomohla, snad se najde někdo kdo mi s tím pomůže, vy a Vaše BL jste v boji proti bezpráví nejlepší, prosím o pomoc.

Samzřejmě všechny uvedené skutečnosti můžu doložit a nic jsem si nevymyslel.

Závěrem Vás paní Samková znovu prosím, nechte nás prosím přežít těch několik dnů ve Vašem bytě, denně Vám budu hlásit vývoj situace, vše pod dozorem sociálního odboru v Motole a při první příležitosti se odstěhujeme. Jak píši výše, dnes bude doma jen Jakub a Nera, dejte mi prosím vědět zda můžu Jakuba uklidnit, že ho dnes na ulici nevyhodíte.

Moc Vám děkuji.

S pozdravem
Jiří Lof     
   

0
Vytisknout
15265

Diskuse

Obsah vydání | 7. 11. 2018