Bruselská čtvrť Molenbeek bude žalovat kontroverzní ultrapravicovou novinářku za pomlouvačný islamofobní výrok

17. 5. 2018

čas čtení 1 minuta




Kontroverzní ultrapravicová britská novinářka Katie Hopkins má problémy: neustále se potýká s žalobami. Psala pro deník The Sun a Daily Mail. V roce 2016 byla internetová verze tohoto deníku Mail Online nucena zaplatit odškodné ve výši 150 000 liber (4,4 milionů Kč) muslimské rodině, kterou Hopkinsová neprávem obvinila z islamistického extremismu. V roce 2017 musela Hopkinsová zaplatit odškodné ve výši 24 000 liber a 107 000 liber soudních výloh za pomluvu spisovatele Jacka Monroea na Twitteru. Koncem roku 2017  byl deník Mail Online nucen zaplatit další velké odškodné a právní výlohy jednomu učiteli, kterého Hopkinsová falešně pomluvila. S Hopkinsovou pak rozvázala spolupráci londýnská rozhlasová stanice LBC a v listopadu 2017 Hopkinsovou vyhodili dokonce i z Mail Online. Od ledna 2018 píše pro ultrapravicový kanadský server The Rebel Media.



Navzdory všem těm dramaticky prohraným soudním přím o pomluvu si Katie Hopkins zjevně nedá pokoj. V bruselské čtvrti Molenbeek došlo k velkému požáru v jednom skladišti. Hopkinsová si vymyslela, že to byl teroristický islamistický útok. Na Twitteru napsala: "Co by proboha mohlo způsobit takovouto explozi v džihadistickém hlavním  městě Evropy na začátku Ramadánu?"

Problém je, že se spletla, a hned dvakrát. Ramadán ještě v době výbuchu nezačal a příčina exploze se vyšetřuje.

Vedení bruselské čtvrti Molenbeek zuří a oznámilo, že i ono bude Katie Hopkinsovou žalovat za pomluvu. Zjevně bude Hopkinsová zase platit.

0
Vytisknout
6002

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2018