Rusko: V Rostovské oblasti začala "Junarmija" přijímat děti z mateřských škol

23. 10. 2024

čas čtení 1 minuta
Žáci mateřské školy "Raduga" v obci Rassvět v Rostovské oblasti byli přijati do řad Junarmije. Zasvěcení do "vlastenecké" militární organizace probíhalo na území vojenského útvaru Jižního vojenského okruhu.

Ceremoniálu se zúčastnili účastníci války proti Ukrajině. Jeden z nich daroval dětem model Bachmutu, který Rusko ukořistilo a zničilo v důsledku bojů. Dioráma zobrazuje zničené obytné budovy, ruskou armádu, ale i tanky a obrněná vozidla s písmeny Z. Zpráva o události říká, že děti "byly velmi šťastné z takového dárku", který "bude mít čestné místo v muzejním rohu mateřské školy".

Poté malí rekruti vystoupili před řadou Junarmije v okrese Aksai v Rostovské oblasti, položili květiny k památníku padlým vojákům, načež vojáci zorganizovali pro děti prohlídku partyzánské vesnice, kde se "rozcvičili v lázních, prohlédli si velitelské stanoviště, seděli u ohně a diskutovali o důležitých skutečnostech".

Na webových stránkách Junarmiji je přitom uvedeno, že se verbuje od 8 let. Nyní je v hnutí 1,3 milionu dětí a dospívajících. Mimo jiné pořádá kurzy základního vojenského výcviku a vojenské disciplíny. V některých odnožích hnutí, včetně okupovaných území Ukrajiny, se děti učí střílet, bojovat zblízka, házet granáty, překonávat překážkovou dráhu a řídit drony. Je zde také ideologická složka. V popisu se uvádí, že Junarmiji vštěpuje "schopnost analyzovat historické procesy a události" a také formuje "pozitivní motivaci k plnění ústavní povinnosti a připravuje mladé muže na vojenskou službu".

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
574

Diskuse

Obsah vydání | 25. 10. 2024