Když nás "opustí" politici a řídící managment - najednou je vlastně hezky na světě

7. 10. 2023 / Pavel Veleman

čas čtení 3 minuty

(Věnuji všem kolegyním a kolegům v "Platformě pro sociální bydlení")

Zažít v této době plné nenávisti a tvrdosti ke křehkému a bolavému lidství, hájit humanistický přístup, být empatický, soucitný ke svým bližním, kteří jsou často na úplném dně společnosti a nebýt brán v této aktivitě za naivního hlupáka - to je v současném Česku - malý zázrak. A přitom lidé bez domova nebo lidí ohrožených akutní bytovou nouzí v Česku přibývá raketově a jak je vidět - politická tvrdost a bezcitnosti nefunguje.



Uvědomil jsem si, jak moc jsme politickým vedením ve spojení s často kolaborujícím, úředním managmentem, jehož členové celoživotně líbají prsten moci politicko/oligarchické mafii. Jsme tím hluboce ovlivněni, vždyť my už se bojíme chovat lidsky, jelikož je to bráno jako naivita a slabost…

Naše stupňovité (hierarchické) vedení je morálně poničeno svým věčným strachem před každým politickým tlučhubou a často smrtelně nakaženo jejich sobeckostí a pragmatismem. Ten je nám stále tlučen do hlav. Až se nakonec v důsledku potřeby ekonomického přežití staneme součástí tohoto společenství přetvářky a kýče dobroty. Všem kolegyním a kolegům třeba na Úřadech práce ČR - bych přál zažít čtyři dny ve skupině opravdových profesionálů, kteří šíří humanistickou školu "Housing First" (Bydlení především).

Třeba by i trochu začali přemýšlet o faktu, jak byrokratické instituce, dnes většinou řízené asociálními politiky dokáží mistrovsky rozeštvávat jednotlivé skupiny (nejen) sociálních pracovníků proti sobě (rozděl a panuj). Vikdíme, že teprve při opravdu osobním kontaktu s kolegyněmi a kolegy nám celé toto věčné panoptikum řídící hrůzy zmizí na chvíli z očí.

Najednou pochopíme, že si vlastně mezi sebou docela rozumíme právě v této úlevné chvíli, která nám alespoň čtyři dny umožňuje být lidský a nebýt za to vysmíván sociálním okolím. Což mne osobně utvrzuje v podpoře Kritické sociální práce" která nám dává myšlenkovou sílu k zápasu právě s oněmi temnými figurami, které z nás dělají své klony služebnosti.

Na setkání jsem cítil. jak všichni společně máme už plné zuby té hrané, vlezlé, falešné, marketingově vypočítavé, infantilní kampaně politického „dobra“. Většina z nás má jíž OPRAVDU dost té ponížené asistence u výjezdních návštěv političek a politiků a jejich věčného otlapkávání a focení se s klienty v pobytových zařízeních, štěňátky a poskoky v úloze managementu, které končí v nic neříkající ceduli na zastávce MHD.

Zde nám celým svým životem asociální politička například sděluje, že navštívila 88 sociálních zařízení, "omuckala" 6666 klientů přinesla 222 čokoládiček pro ty hodné lidičky s tím velikým srdičkem v sociálních službách a sociální práci, pohladila 333 pejsků, kočiček, morčat a králíčků a HLAVNĚ udělala 99999 foteček ....A následně zastaví projekt sociálního bydlení.

Nenechme si zničit těmito "vnitřně škaredými lidmi" vše opravdové v nás! Ono to tam většinou stále je…. Díky Bohu za toto zjištění, držme při sobě a nedejme se!


1
Vytisknout
4642

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2023