Trump: "Aretha Franklin pracovala pro mě"

17. 8. 2018

čas čtení 1 minuta






Ve své vzpomínce na právě zemřelou americkou zpěvačku Arethu Franklin si Donald Trump neodpustil ješitnou samochválu: "Znal jsem ji dobře, mnohokrát pro mě pracovala."

Obamovi zveřejnili toto prohlášení:

Amerika nemá žádnou královskou rodinu. Ale máme šanci získat něco trvalejšího. Narodila se v Memphisu a byla vychována v Detroitu, Aretha Franklinová vyrostla se zpíváním gospelových písní v kongregaci svého otce. Po dobu více než šedesáti let, kdykoliv zpívala, dostali jsme všichni milost záblesku božského. Svými skladbami a vynikajícím hudebním nadáním Aretha pomohla definovat americkou zkušenost. V jejím hlase jsme mohli cítit svou historii, celou a každý její odstín - naši moc i naši bolest, naši temnotu i naše světlo, naši touhu po spasení a náš těžce vydobytý seberespekt. Pomáhala nám, abychom se cítili navzájem více propojeni, abychom měli více naděje, abychom byli lidštější. A někdy nám pomohla prostě zapomenout na všechno a jen tančit.

Aretha možná nyní odešla na lepší místo, avšak dar její hudby zůstává, aby nás dál všechny inspiroval. Nechť Královna soulu odpočívá ve věčném  pokoji. Michelle a já posíláme své modlitby a nejvřelejší sympatie její rodině i všem, které její písně dojímají.


0
Vytisknout
8568

Diskuse

Obsah vydání | 21. 8. 2018