Tisková zpráva:

Prestižní kyberbezpečnostní konference má českou stopu. Do Las Vegas míří Pirátka Gregorová

10. 8. 2022

čas čtení 2 minuty
Česká europoslankyně za Pirátskou stranu Markéta Gregorová míří do Las Vegas na tradiční a jednu z nejznámějších mezinárodních konferencí o kybernetických hrozbách, Black Hat. Tématu se dlouhodobě věnuje na půdě Evropského parlamentu a nedávno spustila i osvětovou kampaň NEklikat věnovanou právě kyberbezpečnosti.

Již pětadvacátý ročník kyberbezpečnostní konference Black Hat letos nabídne několikadenní hybridní událost. Setkání expertů, organizací i firem proběhne v Mandalay Bay Convention Center v Las Vegas. A na této stěžejní události světové kyberbezpečnosti nebude chybět česká europoslankyně Markéta Gregorová.

„Kyberbezpečnost pro mě byla jedním z ústředních témat od začátku. S postupující digitalizací kritických infrastruktur a prohloubením hybridních konfliktů s autoritářskými zeměmi se z něj ale stal jeden z hlavních fenoménů životů nás všech,“ vysvětluje Gregorová. „Přímo v Las Vegas se zúčastním například představení očekávané případové studie mapující hackerskou činnost na Ukrajině, i jak se Rusové snažili útočit na elektrickou síť 2 milionů Ukrajinců. Těším se ale i na přednášky o rizicích čínského softwaru či o útocích na volby," doplňuje Pirátka.

Konference svede dohromady největší světové experty a expertky na kyberbezpečnost, a to jak z oblasti výzkumu, tak z oblasti byznysu. Sama Markéta Gregorová se v oblasti kyberbezpečnosti zapsala naposledy jako zpravodajka nové směrnice o síťových a informačních systémech NIS 2 za výbor pro bezpečnost a obranu, která zásadním způsobem zvyšuje odolnost EU proti kyberútokům.

„Od setkání ve Vegas si slibuji přímý kontakt s nejaktuálnějšími trendy a absolutní technologickou špičkou v oblasti kyberbezpečnosti. Ráda bych nasbírala kontakty s největšími kapacitami oboru, které pak využiji při další legislativní práci na evropské půdě. To nejzajímavější z aktuálních kyberbezpečnostních trendů pak české veřejnosti představím v rámci rozbíhající se kampaně NEklikat,“ dodává pirátská europoslankyně.

Aktuální komunikaci Markéty Gregorové přímo z Las Vegas bude možné sledovat na jejím oficiálním Facebooku, Twitteru nebo Instagramu

0
Vytisknout
4333

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2022