Na Ukrajině zabili Rusové Navalného

19. 4. 2022

čas čtení 1 minuta

 


Alexej Navalnyj: Vedle mrtvého těla leží na zemi pas s příjmením "Navalnyj". Jedná se o jednoho z lidí zabitých v ukrajinské obci Buča. Ilja Ivanovič Navalnyj. Vše nasvědčuje tomu, že ho zabili kvůli jeho příjmení.  Proto byl poblíž vyzývavě pohozen jeho pas.

Zcela nevinného člověka zabili Putinovi kati (jak jinak je nazvat? rozhodně ne "ruští vojáci"), protože je to můj jmenovec.

Zřejmě doufali, že je to můj příbuzný. Nevím, jestli je to můj příbuzný.  Pochází ze stejné vesnice jako můj otec.  Takže možná je to můj příbuzný, ale v té vesnici je obecně hodně Navalných.

Vzpomínám si, že jsem jako dítě žasl, když jsem se díval na pomník padlým ve Velké vlastenecké válce. Jsem zvyklý, že moje příjmení je vzácné, ale Navalných tam bylo několik za sebou.

No, a teď bude na Ukrajině další pomník padlým ve válce a mezi ostatními tam bude i jméno Ilji Ivanoviče Navalného, narozeného v roce 1961.

A tuhle válku také rozpoutal šílený maniak posedlý nějakými nesmysly o geopolitice, historii a uspořádání světa. Povinností každého z nás je nyní alespoň nějak, byť jen nepatrně, přispět k zastavení této války a odstavení Putina od moci.

Tento maniak se nezastaví. Stejně jako narkoman se stal závislým na smrti, válce a lžích - potřebuje je k udržení své moci.

Protestujte, kdekoli a jakkoli můžete. Agitujte, jak můžete a u koho můžete. Nečinnost je to nejhorší možné. A jejím důsledkem je nyní smrt.

1
Vytisknout
5558

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2022