PPF Petra Kellnera manipuluje se slovy floridského senátora Marca Rubia

28. 2. 2020 / Albín Sybera

čas čtení 2 minuty

Ve své reakci na požadavek senátora Rubia, aby se koupí CME zaobíraly americké úřady, PPF manipulativně pozměňuje znění dopisu Marca Rubia (ZDE). Reakci PPF přitom ještě včera přebral server iRozhlas (ZDE).

PPF například uvádí jako „nepravdivou základní informaci, že společnost CME operuje na 90 milionovém trhu“. Nic takového ale v dopise senátora Rubia nestojí. Marco Rubio píše, že CME operuje v České republice, Bulharsku, Rumunsku, Slovensku a Slovinsku s dosahem okolo 97. mil. lidí (ZDE).

 

PPF dále uvádí jako nepravdivé, že „propaguje technologii Huawei“. Senátor Marco Rubio ale nic takového nepíše. Ve svém dopise uvádí, že telekomunikační společnosti PPF v Srbsku spolupracují s Hauwei na vývoji 5G sítí.

Toto tvrzení přitom sama PPF potvrzuje ve svém tiskovém prohlášení, když uvádí, že technologie Huawei byla součástí společnosti Telenor, který PPF získala před dvěma lety.

Senátor Rubio ve svém dopise mimo jiné dále uvádí, že v České republice společnosti PPF, O2 a CETIN, využívají komponentů Huawei. Tuto skutečnost přitom ve vysílání České televize již před rokem osobně uvedl ředitel PPF pro komunikaci Vladimír Mlynář (ZDE).

Proč se PPF neobtěžuje alespoň přečíst zdroje, na které reaguje? Zanechává to dojem, že společnosti Petra Kellnera jsou zřejmě natolik přivyklé manipulativním praktikám, že v jejich světě nezáleží na tom, co se odehrává kolem nich, ale pouze na tom, co chce vedení a vlastníci PPF (viz. například zavádějící výhružné dopisy adresované Sinopsis, či Apoleně Rychlíkové).

Stranou by ale neměl zůstat ani útok PPF na českého senátora Pavla Fischera, kterého PPF veřejně obvinila z poskytování nepravdivých informací.

Bude nový předseda Senátu ČR Miloš Vystrčil postupovat stejně razantně jako v případě výhružného dopisu čínského velvyslance adresovaného svému nedávno zesnulému předchůdci, a bránit své kolegy – zákonodárce před křivými nařčeními společnosti nejbohatšího Čecha (ZDE) ?

0
Vytisknout
8102

Diskuse

Obsah vydání | 3. 3. 2020