Kdy začne bezdomovcům pomáhat Zdeněk Hřib a primátoři dalších českých měst?

25. 12. 2019

čas čtení 1 minuta

Muslimský primátor Londýna Sadiq Khan: Dnes vytváříme historii. Londýnská radnice poprvé otevírá své dveře londýnským bezdomovcům. Bezdomovci mohou přijít na radnici, dnes, v tento mimořádný čas roku, dát si fantastickou sváteční večeři, účastnit se aktivit a her, poslouchat vynikající gospelový sbor, nechat se ostříhat, nechat si udělat oční prohlídku a jestli mají psa, nechat ho zkontrolovat veterinářem. Chceme poskytnout mimořádný zážitek lidem, kteří to mají opravdu těžké

Bezdomovci:
Je to o tom užít si a mít pocit, že jsem člověk a že jsem součástí něčeho většího. A nemůžeme podcenovat, jak jediná interakce a jediná akce vybuduje vaše sebevědomí. Je to velká věc pro vaši psychickou a duševní pohodu. Udělali spojitost mezi službami, které provozují a tím, odkud pochází na tuto akci financování a jak se pan primátor snaží podporovat lidi a osvobodit je od nutnosti spát na ulici.

Sadiq Khan:
My jsme letos více než zdvojnásobili svůj rozpočet. Zdvojnásobili jsme počet pracovníků pro bezdomovce a každý rok děláme stále více.

PRIMÁTOR LONDÝNA. PŘIDEJTE SE K NAŠEMU ÚSILÍ SKONCOVAT S BEZDOMOVECTVÍM

 

0
Vytisknout
8390

Diskuse

Obsah vydání | 30. 12. 2019