Pravicový německý politik, který útočil na koronavirovou karanténu ... zemřel na Covid

22. 12. 2021

čas čtení 1 minuta

Poslanec zemského sněmu za AfD Bernd Grimmer zemřel na koronavirus. Zprávy o pandemii odmítal jako "strašení" a chválil laxní protiopatření ve Švédsku.

Mluvčí okresního sdružení strany Alternative fuer Deutschland ve Pforzheimu-Enzi potvrdil, že poslanec zemského parlamentu Bernd Grimmer zemřel na Covid-19, jak již dříve informoval list "Pforzheimer Zeitung". Grimmer zasedal ve stuttgartském zemském sněmu za volební obvod Pforzheim.

"S velkým zděšením jsme se dozvěděli, že náš vážený poslanec zemského sněmu dr. Bernd Grimmer zemřel," stojí v prohlášení zemského vedení AfD. Strana vzdala Grimmerovi hold jako "kompetentnímu ekonomovi". Grimmer byl předsedou svého okresního sdružení v Pforzheimu a podle strany získal v roce 2016 poprvé přímý mandát pro svou stranu. Podle novinové zprávy Grimmer zemřel již v neděli večer po třítýdenní nemoci. Proti covidu nebyl očkován.

V minulosti se politik opakovaně kriticky vyjadřoval k opatřením na potlačení pandemie a ke zpravodajství na toto téma. Například v červenci 2020 si Grimmer na své facebookové stránce stěžoval na "strašení" ze strany médií.

1
Vytisknout
6391

Diskuse

Obsah vydání | 28. 12. 2021