Uralský fyzik navrhl Putinovi, aby odřízl Ukrajinu od Evropy jadernými údery na západní regiony

16. 8. 2024

čas čtení 2 minuty
Doktor fyzikálních a matematických věd, profesor Permské státní univerzity Anatolij Volyncev navrhl Vladimiru Putinovi zahájit jaderné údery na západní regiony Ukrajiny s cílem odříznout zemi od pomoci Evropy a Spojených států. V rozhovoru pro YouTube kanál "NO.Media from Russia" vědec zdůraznil, že nehodlá útočit na západní státy.

"Navrhuji, abychom nezasáhli Polsko, ani Německo, ani Spojené státy. Nenavrhuji zasáhnout jejich civilní obyvatelstvo. Navrhuji zasáhnout beskydský tunel, mosty, které je spojují (Ukrajinu a Západ – TMT), infrastrukturu Dunaje atd. Ne města," řekl.

Volyntsev vysvětlil potřebu takových akcí "rozšířením cílů SVO". Ruská federace podle něj dříve "chránila obyvatelstvo Donbasu", ale pak "Západ začal Ukrajině pomáhat a zapojil se do toho všeho". "A nepřátelství se posunulo do úplně jiné fáze kvůli tomu, že Ukrajina byla vyzbrojena," domnívá se fyzik.

Rusko, které zaútočilo na sousední zemi, je ve válce s "kolektivním Západem," dodal jednasedmdesátiletý profesor: "To zdaleka není neozbrojený nepřítel. Je to lstivý, obratný a dobře vyzbrojený nepřítel." Podle Volynceva to byl Západ, kdo "dal zbraně" do rukou "ukrajinského a převážně etnického ruského obyvatelstva". "Oni byli ohlupováni, zastrašováni, podněcováni a oni šli. Začali. V roce 2014," je si jistý.

Den předtím vyšlo najevo, že ruské námořnictvo během cvičení nacvičovalo jaderné údery na evropské země v případě potenciálního konfliktu s NATO. Podle Financial Times mělo ruské velení seznam cílů pro rakety schopné nést jak konvenční, tak jaderné hlavice.

Po zahájení totální invaze Ruské federace na Ukrajinu se bývalý prezident Dmitrij Medveděv stal hlavní hlásnou troubou jaderné rétoriky Kremlu. Ruský politik v hysterické reakci na pomoc Západu Kyjevu na svém kanálu ve službě Telegram opakovaně vyhrožoval jaderným útokem na Londýn, Paříž a dokonce i Washington. "A pro ty nepřátelské země, jejichž území je mimo oblast pokrytí TJZ (taktických jaderných zbraní), je tu konečně strategický potenciál. A to, bohužel, není žádné zastrašování nebo jaderný bluf. Současný vojenský konflikt se Západem se vyvíjí podle nejhoršího scénáře," řekl.

Po zahájení ofenzívy ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti však Medveděv nečekaně změnil tón. Pouze vyzval ruskou armádu, aby "šla do Oděsy, Charkova a Nikolajeva", aby "potrestala nacisty", ale neřekl ani slovo o jaderném úderu.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
2679

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2024