Lhář Johnson tvrdí, že Británie odejde i neodejde z EU do 31.10.

4. 10. 2019

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: Připravuje však Johnson veto odkladu brexitu za pomoci maďarských autoritářů? V pátek byl v Londýně autoritářský maďarský ministr zahraničí. Bylo by to spiknutí s cizí mocí:





Naposledy ve středu v Dolní sněmovně tvrdil Boris Johnson, že Británie bezpodmínečně odejde z EU do 31. října. Je to velmi nepravděpodobné, protože Dolní sněmovna schválila zákon, který zakazuje divoký brexit a požaduje, aby Johnson, pokud se mu nepodaří vyjednat do 17. října, kdy se koná summit EU, novou dohodu o odchodu Británie z EU, písemně požádal Brusel o odklad.

Protibrexitoví aktivisté, poslankyně skotských nacionalistů Joanna Chery, právník Jo Maugham a Dale Vince, ekologický milionář. žádají u soudu v Edinburku, aby Johnsona donutil podat do Bruselu žádost o odklad brexitu.

V pátek vyšlo najevo, že britská vláda soudu v Edinburku ve svém oficiálním právním podání potvrdila, že podmínky zákona splní a o odklad požádá. Zároveň ministři Johnsonovy vlády neustále opakují, že Británie odejde z EU dne 31. 10. 2019:

Sky News: Soudu ve Skotsku britská vláda sdělila, že Johnson požádá Brusel o odklad, pokud nedojde k dohodě:

Brexitér Steve Baker: Odcházíme z EU 31. října 2019.


0
Vytisknout
6845

Diskuse

Obsah vydání | 8. 10. 2019