Rusové usilují o mediální vliv v Africe

28. 11. 2018

čas čtení 1 minuta
Ruští zákonodárci u vědomí toho, že se Afrika stala novým světovým rozvojovým centrem, volají po větším mediálním zastoupení, které by umožnilo získávat důležité informace podporující obchod a ekonomickou spolupráci s Afrikou, napsal Kester Kenn Klomegah.


Předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin svolal jednání s velvyslanci afrických zemí v Rusku, aby byly získány neotřelé pohledy na současné rusko-africké vztahy; "je nezbytné podniknout určité kroky společně, aby na africkém kontinentě fungovala ruská média".

"Víte, že ruská média poskytují vysílání v různých jazycích, pracují v řadě zemí, ačkoliv je jistě nemožné srovnat tuto přítomnost s přítomností médií Spojených států, Velké Británie a Německa," řekl Volodin a dočkal se "velkého aplausu" velvyslanců.

Ačkoliv řada expertů tvrdí, že africká média zřejmě nemají zájem rozvíjet pracovní vztahy s Ruskem, ruský expert Vasilij Puškov napsal, že "funguje to oběma směry a dva regiony jsou velmi daleko od sebe". Rusko a Afrika nejsou tak vzájemně propojeni jako za sovětských časů.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7977

Diskuse

Obsah vydání | 30. 11. 2018