Jak to, že českým "levičákům" nevadí vražedný režim Putinových mafiánů a oligarchů ve spiknutí s nejdražšími britskými právníky?

27. 5. 2018

čas čtení 4 minuty


Vždyť jejich praktiky nemají se socialismem nic společného!

Každý ze 40 právníků londýnské firmy Linklaters održel loni z Ruska honorář nejméně 45 milionů Kč! To je levicová politika, Jane Kavane?

Jak může levičák přehlížet hromadné vraždění civilistů v Sýrii, na němž se podílí Putinovo Rusko? Nevadí vám krev na rukou?

Na fotografii je moskevský hrob právníka Sergeje Magnického, zavražděného v Putinových věznicích


Zahraničněpolitický výbor britské Dolní sněmovny nyní deklaroval, že láska k penězům v kruzích nejdražších britských právníků, je teď "závažným problémem bezpečnosti státu". "Nejdražší londýnští právníci jsou v současnosti už  tak silně provázáni s korupcí z Kremlu a jeho stoupenců, že už nejsou schopni dodržovat standardy očekávané od britské právní firmy, regulované v Londýně".



40 právníků z londýnské právní firmy Linklaters obdrželo loni v průměru osobní honoráře každý ve výši 1,57 milionu liber (více než 45 milionů Kč). Pokus o vraždu Skripalových, sestřelení holandského letadla MH17, vraždění lidí v Sýrii, anexe Krymu, invaze na Ukrajinu, podpora pro ultrapravici, zasahování do demokratických voleb na Západě a potlačování demokracie v Rusku - to těmto právníkům nevadí, jde jim o prachy, a honoráře z Ruska jsou strašně dobré.

Tito londýnští právníci jsou privilegovanými služebníky válečných magnátů a mafiánských bossů. Když dostanou příkaz, aby si kupovali vliv na Balkáně, anebo založili ultrapravicový server, okamžitě poslechnou. Spolupodílejí se tak na nesčetných Putinových zločinech. Firmy, které zakládají, nejsou mezinárodní korporace, ale nástroje k propírání špinavých peněz a k šíření korupce a vlivu.

Dobře známý je nyní případ Billa Browdera. Putin vyhnal jeho investiční fond z Ruska. Browderův právník, Sergej Magnickij, zůstal v Rusku a veřejně dokázal, jak zkorumpovaná klika na ruském ministerstvu vnitra zneužila jména Browderova investičního fondu k ukradení 230 milionů dolarů od ruských daňových poplatníků. Za tento čin veřejné služby byl Magnickij zatčen a v moskevském vězení utýrán k smrti. Od té doby se snaží Bill Browder přimět vlády, aby zmrazily zahjraniční majetek vrahů, kteří Magnického usmrtili. Londýnská právní firma Olswang, nyní součást CMS, žalovala Browdera jménem Pavla Karpova z ruského ministerstva vnitra za pomluvu. Peníze jim nesmrdí.

Oficiálně žije Karpov jen z ruského státního důchodu, ale jaksi měl dost peněz k nákupu celé flotily sportovních automobilů, luxusního bytu v Moskvě a k uhrazení honorářů fantasticky drahých londýnských právníků. Soudce případ nakonec zrušil, avšak Browder nejprve musel na svou obhajobu vydal 650 000 liber (19 milionů Kč). Británie musela zasáhnout pětkrát, aby zabránila Rusku v tom, aby umístilo Browdera na seznam osob hledaných Interpolem. Loni zahájila londýnská firma Olswang další žalobu proti Browderovi jménem ruských klientů. "Zatelefonoval jsem tam s žádostí o vysvětlení," píše v týdeníku Observer Nick Cohen. "Asi se vám neozvu," konstatoval mluvčí firmy. Měl pravdu. Neozval se.

Londýnské právní firmy ovšem nekolaborují jen s ruskými mafiány. Synové zavražděné maltské novinářky Daphne Caruana Galizia svědčí o tom, že jsou šokováni chováním londýnské právní firmy Mishcon de Reya, která "systematicky vyhrožovala jejich matce a šikanovala ji" a "snažila se ji finančně zničit žalobami za pomluvu u britských soudů", když se  tato novinářka snažila odhalovat korupci na Maltě. Rozhořčení synů ještě zesílilo, když zjistili, že anglický PEN, asociace spisovatelů, která má hájit  svobodu projevu, má ve své správní radě náměstka ředitele Mishconu, Anthonyho Juliuse. Anglický PEN se k tomu také odmítl vyjádřit.

Jednoho dne se budou muset začít bezpečnostní a výzvědné služby ptát, zda právní firmy, které usilují o lukrativní kontrakty od represivních států a od mafiánských organizací a ohrožují investigativní novináře nejsou hrozbou bezpečnosti státu.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
9788

Diskuse

Obsah vydání | 29. 5. 2018