Absurdní ničení Ústavu pro studium totalitních režimů pokračuje

4. 4. 2023

čas čtení 1 minuta

Přátelé, tohle je opravdu bomba! píše historik Petr Zídek.

Víte, kdo nahradí Čeňka Pýchu v čele vedoucího oddělení vzdělávání ÚSTR?

Policejní plukovník ve výslužbě doc. JUDr. David Zámek, Ph.D., LL. M.

Asi jste o panu Zámkovi nikdy nic neslyšeli, v oboru didaktika dějepisu se zatím moc neprojevil. Ale publikoval dost zajímavých odborných článků, namátkou: K aspektům hromadného narušování veřejného pořádku v současnosti, Dopravní nehody nákladních vozidel a autobusů v historii, Alkohol na hromadných akcích nebo Kvazi-vektorová teorie policejní hustoty.

Když si zadáte jméno pana Zámka do Googlu, získáte článek z Lidových novin z roku 2016 (viz odkaz v prvním komentáři), v němž se píše, proč byl na sklonku předchozího roku odvolán z místa děkana Fakulty bezpečnostně právní policejní akademie. Tedy:

"Mimo svou kompetenci se snažil změnit školitele studentů doktorského studijního programu. Chtěl získat magistrátní byt z kvóty Policie ČR, ačkoli dle Policejní akademie měl k dispozici apartmán přímo v areálu školy. Svévolně, bez vědomí funkcionáře s personální pravomocí rozhodl o přeřazení vyučujícího z jedné katedry na jinou."

 Pan Zámek do současného kolektivu vedení ÚSTR jistě dobře zapadne, v oboru je úplně nekompetentní, ale má zjevně řadu využitelných schopností v oblasti šikanování podřízených.

0
Vytisknout
3957

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2023