Ivana Trumpová zemřela na následky poranění trupu tupým předmětem, sděluje soudní lékař

16. 7. 2022

čas čtení 2 minuty
 

První manželka Donalda Trumpa zemřela ve věku 73 let ve svém domě na Manhattanu a smrtelná zranění prý byla pravděpodobně neúmyslná
 

Ivana Trumpová, první manželka Donalda Trumpa a matka jeho tří nejstarších dětí, zemřela na následky tupého poranění trupu, které utrpěla po nešťastném pádu, uvedl v pátek hlavní newyorský soudní lékař.

Bývalý prezident oznámil, že Ivana Trumpová zemřela ve věku 73 let ve svém domě na Manhattanu, ale neuvedl žádné podrobnosti o příčině nebo způsobu její smrti. V pátek mluvčí newyorského úřadu hlavního soudního lékaře potvrdil zprávy, že Ivana Trumpová zřejmě neúmyslně upadla a byla nalezena na dně schodiště svého domu.
 

 
Americké zdravotnické úřady považují pády za nejčastější příčinu úmrtí v důsledku úrazu u osob starších 65 let. Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí umírá v důsledku náhodných pádů přibližně 64 ze 100 000 starších lidí.

Ivana Trumpová se narodila v roce 1949 ve Zlíně - nyní v České republice. Než se v roce 1977, kdy byla realitním magnátem, provdala za Donalda Trumpa, byla lyžařkou, lyžařskou instruktorkou a modelkou.

S Trumpem spolupracovala při řízení kasin a hotelů a zároveň mu pomáhala stát se manhattanskou a světovou společenskou celebritou v průběhu 80. let. Byla také matkou jeho dětí Donalda juniora, Ivanky a Erica.

Pár se rozvedl v roce 1992, přičemž rozchod urychlila nevěra Donalda Trumpa. Později se oženil a rozvedl s Marlou Maplesovou, s níž měl dceru Tiffany, a nyní je se svou třetí manželkou Melanií Knauss Trumpovou, matkou jeho syna Barrona a první dámou během jeho prezidentství v letech 2017-2021.

Ve čtvrtek odpoledne našli Ivanu Trumpovou záchranáři, kteří vyšetřovali telefonát z jejího domu na manhattanské Upper East Side, v bezvědomí. Na místě ji prohlásili za mrtvou a konstatovali, že "se nezdá, že by šlo o trestný čin", uvedla policie v prohlášení.

Trump, Donald junior a Ivanka měli být v pátek vyslýcháni v rámci newyorského civilního vyšetřování jejich obchodních vztahů.

Úřad generálního prokurátora státu New York však v důsledku úmrtí Ivany Trumpové výpovědi odložil. Nové termíny výpovědí nebyly bezprostředně stanoveny."

Podrobnosti v angličtině ZDE

1
Vytisknout
5779

Diskuse

Obsah vydání | 19. 7. 2022