Německo v důsledku bouře Mortimer sužují přívalové deště a prudký vítr

2. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
Silné deště a extrémní vítr způsobují chaos v Německu - a špatnou zprávou je, že toto počasí má ještě pokračovat.


Bouře nazvaná Mortimer v noci na úterý opustila německé území, ale současně dorazila nová fronta. Ta přinesla silné deště, hromobití a ochlazení.

V pondělí počasí způsobilo vážné problémy po celé zemi, zejména však na severu.

Nedaleko Wittenbergu ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko zemřel muž poté, co jeho vůz zasáhl padající strom.

Podle policie se muž nacházel na venkovské silnici zhruba v půl deváté večer, když došlo k incidentu. Jedenačtyřicetiletý řidič byl uvězněn ve vozidle a na místě zemřel.

Záchranáři však zasahovali i na jiných místech. V braniborském Neuruppinu byla žena uvězněna pod padajícím stromem. Policejní mluvčí v pondělí uvedla, že oběť se léčí ze svých zranění.

Na dálnici A31 v Emslandu v Dolním Sasku silný vítr převrátil kamion. Řidič při nehodě utrpěl lehká zranění. Ztratil kontrolu nad vozidlem v obci Wietmarschen-Lohne a vůz se převrátil na bok. Dálnice mezi Emsbürenem a Lingenem byla zcela uzavřena v obou směrech.

Strom také zasáhl vůz na venkovské silnici poblíž Möckernu v Sasku-Anhaltsku. Vozidlo bylo silně poškozeno, ale řidič vyvázl bez zranění, oznámila policie.

Došlo také k vážnému narušení železniční dopravy. Provoz byl přerušen nebo zpožděn, když se železničáři snažili odstranit padlé stromy a větve z kolejí.

Mezitím musely hasičské a záchranné týmy zachraňovat jelena, který v důsledku bouřlivého počasí spadl do prázdného bazénu v Severním Porýní-Vestfálsku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6158

Diskuse

Obsah vydání | 7. 10. 2019