Uhrazení nesmyslně vymáhané částky exekutorovi prý nestačí k zastavení exekuce

11. 11. 2015

čas čtení 2 minuty


Jak jsme včera informovali, exekutoři Petr Gallata a Jaromír Franc požadovali od invalidy po mrtvici Jana Posoldy ze Zlína uhrazení nesmyslné a špatně vypočítané částky za "soudní výlohy" procesu, který se nekonal. Částku 11 108,50 Kč  jsme za pana Posoldu z Britských listů uhradili. Od exekutora přišla odpověď, že uhrazení částky samo o sobě exekuci nezastaví!

Může panu Posoldovi pomoci nějaký právník?

V obscénních reakcích českých "vlastenců" se často vyskytuje argument, že by se mělo pomáhat nikoliv cizáckým uprchlíkům, ale českým domácím důchodcům a bezdomovcům. V případě pana Posoldy máte, milí "vlastenci", možnost pomoci českému invalidovi po mrtvici. Samozřejmě, že se po zveřejnění našeho apelu neozval nikdo. (JČ)

Aktualizace středa 14.15: Po zveřejnění tohoto článku nabídli pomoc dva právní odborníci. Mnohokrát děkujeme.

Jan Posolda píše:

Děkuji za poslané peníze. Poslal jsem exekutorovi žádost o písemné potvrzení, že mu již nic nedlužím. Ten mně odpověděl, že mu musím dát vědět písemně do tři dnů jinak, že soud k tomu nebude přihlížet. Co má soud společného s tím, že jsem poslal žádost o splnění splátky? Je mi tak špatně, že se na poštu nedostanu ani nemám nikoho, kdo by tam šel. Manželka má neléčenou boreliózu, takže nevím kdo by tam šel. Zlínská pošta je umístěna v bývalém areálu Svitu a je hodně daleko od zastávky MHD. Tak nevím jestli se mám v této věci obrátit na soud, nebo co mám dělat. Ještě jednou děkuji

Napsali jsme mu, ať exekutorovi pošle emailem potvrzení o provedené platbě:

To jsem udělal. Manželka se mě nervově zhroutila. Tyto situace jsou na ní již moc. Nemám pro tento stát již jediného dobrého slova. Můj zdravotní stav se také po obdržení tohoto e-mailu natolik zhoršil, že se snad z toho již nedostanu. Kdybyste si mohl představit tu hrůzu, která u nás panuje. Udělal jsem vše co se dalo. Informoval jsem i soud, proč by měl řešit takové situace. Pokud se mě podaří ještě toto zvládnout, tak to bude dobré. Možná si někdo myslí, že jsem hypochondr, ale tu depresi sebou nese moje nemoc, to se nedá ovládnout a ještě když vás takhle deptají, tak se zákonitě musíte složit. Nejhorší je dívat se na manželku, jak ji to ublížilo a nijak ji nemůžete pomoci a mě to také deptá.

0
Vytisknout
7656

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2015