Situace v Drahonicích se vyostřuje: Hladovka pokračuje, tři zadržení se zranili

11. 11. 2015

čas čtení 1 minuta


Situace v uprchlickém zařízení v Drahonicích na Lounsku se v podvečer vyostřila. Cizinecká policie uvedla, že další dva běženci sami sebe zranili a jeden další se pokusil napadnout člena ochranky a je zraněn také. Jeden ze zraněných musel být převezen do žatecké nemocnice. Nyní už je v zařízení klid, řekla kolem 18:15 ČTK mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

V úterý kvůli obavám z deportace z Česka někteří z uprchlíků oznámili, že zahajují protestní hladovku. Tři ze zadržovaných se podle dobrovolníků, kteří jsou s nimi v kontaktu, zranili už v úterý večer.

Podle Rendlové byla dnes celý den situace v Drahonicích poměrně dramatická a uprchlíci zvýšili intenzitu protestů proti svému zadržování. "Kromě pokračujícího neodebírání stravy se další tři muži sebepoškodili. Dva z nich se pořezali na rukách, další se pokusil napadnout člena bezpečnostní agentury. Policie okamžitě zasáhla, muže zpacifikovala. Když ho odváděla, tak prorazil hlavou skleněnou výplň dveří a způsobil si řezná poranění na hlavě," uvedla mluvčí.

Napětí mezi běženci se stupňuje. "Říkají, že raději spáchají sebevraždu. Proběhl tam brutální zásah policie, uprchlíci byli násilím přikurtováni k postelím. Viděli jsme odjíždět sanitky," uvedla. Že někteří uprchlíci byli přikurtováni, uvedla s odvoláním na personál uprchlického zařízení také Česká televize.

Kompletní článek ZDE

0
Vytisknout
5940

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2015