Británie: Volební kampaň konzervativců se propadá do skandálů

20. 6. 2024

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: A neuvěřitelně, další!!

Ředitel kampaně Konzervativní strany Tony Lee je také vyšetřován Komisí pro hazardní hry kvůli údajné sázce týkající se načasování parlamentních voleb - včera odešel na dovolenou.

Neuvěřitelně, už dva kandidáty britské Konzervativní strany na poslance v blížících se všeobecných volbách vyšetřuje britský regulační orgán pro sázky.

Už druhý kandidát, tedy nyní kandidátka, podala sázku ohledně toho, kdy se budou konat britské všeobeecné volby. Bohužel však oba tito kandidáti měli těsné kontakty na vedení strany, takže to věděli. Ze stejných důvodů byl právě vyhozen z úřadu britského premiéra v Downing Street jeden tamější bezpečák, protože si také podal sázku, že "podle jeho názoru" budou volby v červenci.

Druhého kandidáta za stranu toryů "vyšetřuje" regulátor hazardních her, informuje BBC

BBC jmenovala Lauru Saundersovou, kandidátku toryů, kterou prověřuje regulátor hazardních her kvůli sázce týkající se načasování parlamentních voleb.

Chris Mason, politický redaktor BBC, prozradil, že dotyčnou kandidátkou toryů je Laura Saundersová, kandidátka strany v severozápadním Bristolu, která pro torye pracuje od roku 2015. Je také manželkou ředitele stranických kampaní Tonyho Lee.

Minulý týden se nejbližší parlamentní poradce Rishiho Sunaka Craig Williams omluvil za to, že tři dny před tím, než premiér oznámil termín voleb, uzavřel sázku na červencové volby ve výši 100 liber. Měl vyhrát 500 liber. .

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
1941

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2024